AcasăNewsPedepse ISIS pentru dezertori: comandantii - executati, combatantii - pusi la...

Pedepse ISIS pentru dezertori: comandantii – executati, combatantii – pusi la congelator

Jihadistii platesc cu viata fuga din califat

Pe fondul pierderilor de teritorii in Siria ca si in Irak, gruparea jihadista a procedat la noi executii, luna aceasta, in randurile comandantilor ei, pentru dezertari.

Jihadistii platesc cu viata fuga din califat

Potrivit site-ului almasdarnews.com, care citeaza militanti locali, 21 de comandanti Daesh au fost executati luna aceasta , pentru dezertare, in orasul sirian Raqqa, devenit fieful Statului Islamic din vara lui 2013. Anterior, 45 de combatanti ISIS au fost inchisi intr-un congelator pentru ca au incercat sa paraseasca campurile de lupta din Irak, potrivit agentiei irakiene de presa Alsunaria News, citata de Ria Novosti. Ulterior, corpurile acestora au fost expuse pe strada ca avertisment pentru viitorii defectori. In ultimele saptamani, ISIS a suferit o serie de infrangeri in Siria si in Irak, care au privat gruparea jihadista de zone petrolifere si rezerve de bani lichizi.

Alerta in Suedia: Atacuri teroriste iminente

Potrivit presei suedeze, mai multi combatanti ISIS au venit pe teritoriul tarii pentru a comite atentate la Stockholm, citand serviciul suedez de securitate, SAPO, informeaza RT. ”Pentru moment, recoltam informatii si ne coordonam cu partenerii nationali si internationali”, a declarat purtatorul de cuvant al SAPO, Simon Bynert. Ziarul Expressen a relatat ca serviciile de securitate suedeze au primit informatii cu privire la amenintari teroriste iminente de la omologii irakieni. Intre sapte si opt teroristi ISIS au venit deja in Suedia in scopul de a comite atacuri teroriste. Cel putin 300 de suedezi s-au raliat ISIS in Irak si in Siria, potrivit Centrului international pentru contraterorism. In martie, Europol estima ca intre 3.000 si 5.000 de jihadisti europeni, formati in taberele Daesh, au revenit in Europa.

author avatar
National
383 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger