AcasăNewsPentagonul a incercat sa-l elibereze pe James Foley

Pentagonul a incercat sa-l elibereze pe James Foley

Foley, cat pe-aci sa fie eliberat in vara asta

Fortele americane au efectuat in aceasta vara o operatiune de salvare a unor ostatici americani detinuti de organizatia ISIS („Statul Islamic”) in Siria.

Foley, cat pe-aci sa fie eliberat in vara asta

Dezvaluirea vine chiar de la Pentagon, a doua zi dupa difuzarea unei inregistrari video care prezinta decapitarea jurnalistului american James Foley. „Mai devreme in cursul acestei veri, presedintele a aprobat o operatiune menita salvarii unor cetateni americani rapiti si detinuti de catre Statul Islamic in Siria”, a declarat Lisa Monaco, consiliera presedintelui Barack Obama pe probleme de antiterorism.

Captivii fusesera mutati

Operatiunea a esuat deoarece ostaticii nu erau prezenti in locul reperat de catre serviciile americane de informatii. Se stie ca ISIS ii muta pe captivi cu regularitate, ca sa nu existe „ponturi”. Nici Casa Alba, nici Pentagonul nu precizeaza identitatea sau numarul ostaticilor vizati de aceasta operatiune. „Avand in vedere faptul ca trebuie sa protejam capacitatile operationale ale armatei noastre, noi nu vom oferi niciun detaliu”, se precizeaza in comunicatul Casei Albe. Este pentru prima oara de la inceputul conflictului, in martie 2011, cand Statele Unite dezvaluie efectuarea unei operatiuni de acest tip in teritoriul sirian. Un alt jurnalist american, Steven Sotloff, se afla in mainile ISIS, care a amenintat ca va fi urmatoarea victima, daca americanii ii mai bombardeaza pozitiile din Irak.

author avatar
Adina Mutar
318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger