AcasăNewsPentru cine tine Iohannis un moment de reculegere!

Pentru cine tine Iohannis un moment de reculegere!

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, si-a anuntat sustinatorii ca are parte de o duminica trista.

Iohannis este ingandurat dupa disparitia a doi fosti sefi de stat, respectiv Richard von Weizsacker (presedintele RFG si al Germaniei in perioada 1984-1994) si Jelio Jelev, primul presedinte al Bulgariei de dupa caderea comunismului.

Presedintele Romaniei sustine ca toti ar trebui sa tinem un moment de reculegere in memoria celor doi fosti sefi de stat.

„Doua figuri emblematice ale Europei postcomuniste, Richard von Weizsacker, fost presedinte al Germaniei, si Jelio Jelev, fost presedinte al Bulgariei, s-au stins din viata in aceste zile. Ambii au cunoscut bine perioada razboiului rece si, dupa caderea comunismului in estul Europei, s-au implicat cu toata forta in reconstructia propriilor tari. Despre amandoi as putea spune ca si-au datorat viziunea politica reformatoare dorintei de a-si impaca popoarele cu propria istorie. Cine inchide ochii trecutului, spunea Richard von Weizsacker, e orb fata de prezent. Voi pastra pentru cei doi oameni de stat un moment de reculegere. Va invit pe toti sa invatam de la ei incapatanarea si curajul de a cauta drumuri noi in viata si in politica”, a fost mesajul transmis de Klaus Iohannis pe un celebru site de socializare.

author avatar
Cristi Ionita
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger