AcasăNewsPlutonier adjunct de la o unitate militara, retinut de procurorii anticoruptie

Plutonier adjunct de la o unitate militara, retinut de procurorii anticoruptie

Acțiune de amploare în 3 județe din zona Moldovei. Sediul RAR Vaslui, vizat de percheziții DNA

Ajuns in atentia anchetatorilor anticoruptie, plutonierul adjunct a fost retinut, vineri, de catre procurorii de la Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari din cadrul DNA-ului.

Vizat de masura este Marius Smadici, plutonier adjunct in cadrul U.M. 02541 Campulung Moldovenesc (Centrul Zonal de Selectie si Orientare, suspectat de sase fapte de trafic de influenta, in privinta unor probe de examen, in vederea angajarii in cadrul Ministerului Apararii, din cate se precizeaza intr-un comunicat.

In decursul orelor urmatoare, suspectul urmeaza sa fie dus in fata magistratilor de la Tribunalul Bucuresti, in cazul sau procurorii DNA propunand arestarea preventiva pentru 30 de zile.

Detalii cu privire la motivele care i-au facut pe anchetatori sa ia aceasta decizie regasiti in cele ce urmeaza:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada martie – iunie 2016 inculpatul Smadici Marius, plutonier adjunct in cadrul U.M. 02541 Campulung Moldovenesc (Centrul Zonal de Selectie si Orientare), a pretins si primit de la sase persoane sume cuprinse intre 500 si 1600 de euro, pentru a le facilita acestora trecerea testului psihologic, proba eliminatorie pe care persoanele respective trebuiau sa o sustina la U.M. 02541 Campulung Moldovenesc in vederea angajarii in cadrul M.Ap.N. ca soldat gradat profesionist, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra membrilor comisiei de examinare.

Inculpatul i-a ajutat pe acesti candidati prin punerea la dispozitia lor a variantelor de teste psihologice cu o zi inainte de sustinerea testului psihologic eliminatoriu. Toti cei sase candidati care au sustinut testul psihologic in aceasta modalitate au fost declarati admisi.

In cazul pretinderii si primirii sumei de 1600 de euro de la unul din cei sase candidati, inculpatul Smadici Marius a lasat sa se inteleaga ca are influenta si asupra comisiei de examinare in cadrul probei sportive eliminatorii, ce urma a fi data de catre persoana respectiva. Astfel, inculpatul l-a condus pe candidat in incinta unitatii militare unde a doua zi urma sa fie sustinuta proba sportiva, aratandu-i in ce va consta efectiv proba sportiva si lasandu-l sa se pregateasca pe traseul respectiv. A doua zi, in urma sustinerii testarii sportive, candidatul a fost declarat admis”.

376 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger