AcasăNewsPoetul Dan Sociu refuza premiul ICR: “Mi-ar fi prins bine banii, dar...

Poetul Dan Sociu refuza premiul ICR: “Mi-ar fi prins bine banii, dar nu pot sa-l primesc”

Poetul Dan Sociu, desemnat castigatorul Premiului de Poezie 2013 acordat de Institutul Cultural Roman, a anuntat ca nu poate primi premiul, desi banii i-ar fi prins bine.

Premiul „Cartea de poezie a anului 2013”, in valoare de 3 000 de lei recompenseaza volumul „Vino cu mine, stiu exact unde mergem”, publicat anul trecut de Dan Sociu, la Editura Tracus Arte. Juriul a fost format din criticii literari Alex Goldis, Bianca Burta-Cernat si Mihai Iovanel, castigatori ai Premiului Tanarul critic literar in cadrul Galei la editiile 2011, 2012, 2013.

In urma cu putin timp, insa, poetul Dan Sociu a anuntat ca refuza sa primeasca premiul, desi juriul care l-a ales e compus din critici pe care-i respecta.

„Le multumesc lui Mihai Iovanel, Alex Goldis si Bianca Burta-Cernat pentru ca au ales ‘Vino cu mine, stiu exact unde mergem’ pentru premiul cartea de poezie a anului (nici nu stiam de nominalizare) si mi-ar fi prins bine banii dar nu pot sa iau un premiu de la ICR-ul asta si de la ministerul asta al culturii, tine de un guvern prea scarbos, care nu respecta contractele cu noi, e compus din mincinosi patologici, a incalcat (le-a rasturnat) toate promisiunile (si doctrina social-democrata), a batut si a hartuit tarani si protestatari, dispretuieste saracii, e arogant si unsuros, crede ca poate face ce vrea din legi si altele, dupa cum le stim”, a spus poetul, citat de realitatea.net.

author avatar
Alina Costache
4.148 afisari
Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger