AcasăNewsPoliclinicile din Romania, acreditate de la Budapesta!

Policlinicile din Romania, acreditate de la Budapesta!

Policlinicele si spitalele platesc anual taxe de sute de mii de euro pentru acreditare

Dupa cum am dezvaluit in ziarul de ieri, commando-ul udemerist impus de catre Laszlo Borbely la conducerea CONAS este format din membri de partid care au un trecut extrem de controversat.

Policlinicele si spitalele platesc anual taxe de sute de mii de euro pentru acreditare

Astfel, conform informatiilor intrate in posesia noastra, numirea lui Lukacs Vilmos ca presedinte al Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor a reprezentat practic o operatiune de extragere a acestuia din mijlocul unui imens scandal de coruptie. Este vorba despre ancheta DNA cu privire la  oferirea cu dedicatie, de catre Vilmos, pe cand era presedintele Companiei Nationale de Investitii,  a unor contracte de peste 100 milioane lei.

Digul standard de trei kilometri

Laszlo Borbely este omul din spatele noilor sefi de la CONAS

UDMR l-a pus pe Lukacs Vilmos director general al Companiei Nationale de Investitii si al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare.

Lukacs Vilmos si Mihai Takacs (foto) isi vad netulburati de indeplinirea planului

Din aceasta postura, in perioada 2007- 2009, acesta a atribuit mai multe contracte, in valoare de peste 100 milioane lei, unui SRL – General Concrete Cernavoda –  detinut de afaceristul Valentin Popescu.

Lukacs Vilmos

Culmea este ca, la randul sau,  Popescu l-a angajat pe Vilmos administrator al unei alte firme de-a sa, Roshod Tech SRL.

Evaluatorii se aleg, mai nou, prin intermediul oualor Kinder

Ramas loial fostului sau patron, omul de casa al lui Borbely face acum presiuni pentru ca actuala institutie pe care o conduce, CONAS, sa deruleze alte contracte „reciproc” avantajoase cu General Concrete si Roxhod Tech. De asemenea, sursele noastre sustin ca, la sefia Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, acelasi Vilmos a inventat  digul standard la toate lucrarile efectuate impotriva efectelor inundatiilor. Astfel, din primele cercetari ale procurorilor anticoruptie, toate digurile facute la ordinul lui Vilmos aveau in realitate doar trei kilometri, desi conditiile contractelor prevedeau dimensiuni cu mult mai mari.

Ca la gradinita

Atunci, la ce sa ne mai mire o alta gaselnita incredibila, aplicata de aceasta data de Mihai Takacs, mana sa dreapta de la CONAS. Alaturi de directorul juridic Hary Costinas, fostul sofer de TIR a dispus, in ciuda tuturor prevederilor legale existente,  ca procedura de selectie a evaluatorilor din comisiile de acreditare a spitalelor sa se efectueze cu oua Kinder! Astfel ca in miezurile de plastic al popularelor oua-jucarii au fost varate hartiute cu numele evaluatorilor, si, prin extragere cu manuta din niste boluri de sticla, s-au desemnat comisiile de evaluare.

SRI intra pe fir

In urma unor controale de rutina, au fost descoperite mai multe clinici private care au prezentat acreditari acordate de catre „omologul” CONAS din Ungaria. Practic, daca verificarile declansate vor confirma aceste prime rezultate, policlinicile din Romania au ajuns sa fie acreditate, pe bani grei, de la Budapesta! Iar cum afacerea pare sa fi fost parafata tot pe filiera udemerista, SRI a intrat deja pe fir. Mai ales ca intrarea „concurentei” ungare, pe sest, pe piata romaneasca coincide cu venirea la conducerea CONAS a echipei lui Laszlo Borbely.

author avatar
Catalin Tache
2.253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger