AcasăNewsPolitia „momeste” soferii cu „bronzate”

Politia „momeste” soferii cu „bronzate”

A scazut simtitor numarul accidentelor rutiere

Ca in niciun alt sezon estival, numarul accidentelor rutiere si implicit al victimelor acestora a scazut intr-un ritm ametitor. Asta in ciuda situatiei catastrofale de pe soselele patriei, unde nesimtirea celor de la CNADNR ii scoate pur si simplu pe soferii romani din minti.

A scazut simtitor numarul accidentelor rutiere

Si cea mai relevanta situatie este cea de pe Litoral, unde peste 1.500 de angajati ai MAI au actionat conform unui plan  care a dus la reducerea infractiunilor cu 28%, desi numarul turistilor a crescut simtitor in aceasta perioada.

„Vanatoare” de vitezomani

In acest sens, numarul furturilor de pe plaja a scazut cu 40%, cel al furturilor din auto cu 32%, iar furturile din hoteluri si pensiuni cu 38%. Insa rezultate surprinzator de bune s-au inregistrat si in ceea ce priveste cresterea sigurantei rutiere, numarul accidentelor grave de circulatie scazand cu 32%, al persoanelor decedate cu 61% si al ranitilor grav cu 39%. Cu toate insa ca echipajele de politie au patrulat non-stop, multi soferi au continuat sa calce pedala, astfel ca sute dintre ei au ramas fara permise la fiecare sfarsit de saptamana.

Luati ca din oala

De departe insa, cea mai pragmatica metoda folosita impotriva vitezomanilor a fost cea a unei „bronzate”, adica a unui autoturism prevazut cu radar, dar fara niciun semn distinctiv ca ar apartine Politiei. Iar folosirea unor astfel de masini „bronzate”, vopsite in diverse culori, pare sa fie solutia ideala pentru domolirea amatorilor de senzatii tari, intrucat, dupa primul experiment intens mediatizat, soferii au ramas in coloana chiar si atunci cand nu-si „dadeau faruri”, nestiind daca nu cumva sunt luati de radar. Drept urmare, soferii vor continua sa fie „momiti” cu „bronzate” cu radare, dar ideal ar fi ca si autoritatile care raspund de infrastructura sa le creeze si conditii decente pentru a se deplasa, nu doar pentru a plati amenzi tot mai mari.

author avatar
Toni Matei
444 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger