AcasăPolitica„Pisicutul” Ponta incepe sa maraie la Iohannis

„Pisicutul” Ponta incepe sa maraie la Iohannis

Premierului Victor Ponta i s-a luat de atata „buna colaborare” cu presedintele Klaus Iohannis.

Victor Ponta il pune la punct pe Klaus Iohannis

A mers la Cotroceni la intalnirile saptamanale, a semnat acordul privind finantarea Armatei, a salutat pe toate retelele de socializare initiativele Administratei Prezidentiale, dar chiar si asa Ponta nu a reusit sa-i scoata din cap sefului statului ideea cu schimbarea guvernului. Iritat de comentarile privind iminenta lui debarcare de la Palatul Victoria, liderul PSD a lasat diplomatia la o parte si l-a pus la punct, pentru prima data, pe presedinte. „Eu nu mai vreau sa mai fie un Guvern PNL sau un Guvern al lui Klaus Iohannis, ca nu a venit cu el de acasa, vreau sa fie un Guvern al Romaniei” le-a transmi premierul adversarilor sai, incluzandu-l in aceasta categorie si pe presedinte.  Mai mult, acesta nu s-a sfiit sa-l compare pe Iohannis cu predecesorul sau.  ”Si Basescu a zis ca vrea Guvernul lui si ati vazut ce s-a ales cand a avut Guvernul lui. (…) In acea perioada, pentru acel Guvern, din care facea parte domnul Predoiu si altii, condus, intr-adevar, de Traian Basescu in mod direct si de ceilalti, pentru unii a fost muma — cu retrocedari, afaceri, Microsoft — si pentru ceilalti ciuma. Ori, acum vad ca sunt nerbdatori sa vina inapoi”, a mai spus Victor Ponta.

Dosarul penal, piatra de incercare a premierului

Obisnuit deja sa i se ceara demisia in fiecare zi, seful Executivului a explicat ca va pleca de la Palatul Victoria doar daca se va trezi cu un dosar penal pe cap.  „Daca se face un dosar in care fata de mine se incepe urmarirea penala, nu am cum sa raman in functia de prim-ministru, sa stau in fiecare dimineata sa dau explicatii cum e cu dosarul. Dar eu sper ca in 2015 nu se schimba guvernele cu mijloace judiciare. Cred acest lucru, ca nu se va intampla”, a conchis premierul.

Reforma in PSD, in linie dreapta

In paralel cu probelmele guvernamentale, Victor Ponta trebuie sa dea piept si cu partidul, la Consiliul National din 20-21 martie. Cu acest prilej, social-democratii trebuie sa aprobe modificarea Statutului PSD. „Va exista o propunere pe care o voi sustine si care se refera la raspunderea politica, anume la ce functie se renunta in Guvern, in Parlament, in partid, in functie de momentul unei cercetari penale”, a declarat liderul social-democrat, precizand totodata ca intentioneaza sa-si prezinte raportul de activitate in fata colegilor.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.697 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger