AcasăPoliticaA inceput sedinta CSAT

A inceput sedinta CSAT

Seful statului conduce, la aceasta ora, reuniunea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, a noua convocata de la instalarea sa in functie.

Este prima sedinta a CSAT de dupa Summitul NATO de la Varsovia, astfel ca in cadrul discutiilor care au inceput in jurul orei 11 urmeaza sa fie analizate, in mare masura, rezultatele obtinute de Romania la aceasta reuniune, mai precis modul in care au fost indeplinite obiectivele preconizate a fi implinite in cadrul reuntiunii din urma cu aproximativ doua saptamani.

Va reamintim faptul ca, la finele Summitului desfasurat pe 8 si 9 iulie, la Varsovia, Klaus Iohannis anunta, printre altele, urmatoarele aspecte: „pot spune cu toata certitudinea ca a fost un Summit de succes pentru Romania”, „dupa cum cunoasteti, am solicitat insistent, atat in cadrul NATO, cat si prin numeroase demersuri bilaterale in capitalele aliate, o echilibrare a masurilor pe intregul flanc, intre partea nordica si partea sudica a flancului estic. Acest lucru a fost obtinut. (…) Ca initiative concrete pentru Romania, vom avea o brigada multinationala. Astfel, si acest punct din mandatului Romaniei a fost indeplinit. (…) Am obtinut, de asemenea, pe teritoriul Romaniei si crearea unei Initiative de Instruire Intensificata (…) Este similar initiativei in domeniu, (…) care vizeaza Polonia si tarile baltice. Este un alt punct realizat al mandatului”.

Pe fondul situatiei politice tensionate din Turcia, urmare a tentativei de lovitura de stat ce s-a produs la mijlocul lunii in curs, dar si a deciziei prin care autoritatile locale au impus starea de urgenta pe intreg teritoriul turc, vreme de trei luni, este foarte posibil ca aspecte ce tin de aceste aspecte sa fie discutate in cadrul sedintei CSAT de marti.

57 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger