AcasăPoliticaACL denunta intentia PSD de a frauda alegerile, prin legea primarilor

ACL denunta intentia PSD de a frauda alegerile, prin legea primarilor

Alianta Crestin Liberala a trimis o scrisoare ambasadelor tarilor din Uniunea Europeana si SUA prin care denunta intentia PSD de a frauda alegerile, cu ajutorul legii primarilor propusa de vicepremierul Liviu Dragnea.

ACL reclama „intentia abuziva si nedemocratica a Guvernului Ponta de a legaliza pentru o scurta perioada migratia politica a alesilor locali”.

„Consideram ca astfel Ponta si PSD pregatesc fraudarea alegerilor prezidentiale si pun in pericol imaginea externa a Romaniei ca stat democratic, in care sansele sunt egale intre competitori. Am subliniat faptul ca prin inregimentarea politica a alesilor locali ai opozitiei in PSD si satelitii sai se creeaza in mod deliberat premisele pentru fraudarea alegerilor prezidentiale din noiembrie. Asupra primarilor si consilierilor PNL si PDL se fac presiuni din partea PSD pentru a trece in barca puterii dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta ce va consfinti migratia politica. Aceste presiuni vor fi dublate de alocari de fonduri in luna septembrie, pentru a accentua migratia politica”, se arata intr-un comunicat al ACL.

In comunicat, liderii ACL precizeaza ca au amintit partenerilor europeni si americani ca, „urmarind acelasi obiectiv al fraudarii alegerilor, Guvernul PSD, al carui premier este si candidat, a emis o alta ordonanta de urgenta prin care modifica, inaintea campaniei electorale, o lege organica pentru a incuraja turismul electoral si votul multiplu”.

„Suntem convinsi ca preocuparea constanta a Guvernului SUA si a Uniunii Europene pentru intarirea statului de drept in Romania si respectarea valorilor democratice, inclusiv prin garantarea unor alegeri libere, va putea contribui si de aceasta data la impiedicarea unui comportament abuziv deosebit de grav al PSD, ce va deschide calea fraudarii alegerilor prezidentiale din noiembrie”, mai arata ACL in comunicat.

author avatar
Alina Costache
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger