AcasăPoliticaActualul primar din Sinaia ajunge in instanta

Actualul primar din Sinaia ajunge in instanta

Vlad Oprea va ajunge de la primarie, la instanta. Aflat la acest moment sub control judiciar, primarul orasului Sinaia a aflat ca procurorii il trimit in judecata.

Oprea – politicianul care conduce destinele orasului prahovean inca din 2012 si intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat- este acuzat de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fiind cercetat intr-un dosar in care procurorii au mai deferit instantei si alte doua persoane. Printre ele si judecatorul Ruxandra Popescu, la data faptelor magistrat la Judecatoria Sinaia, in cazul careia planeaza acuzatia de luare de mita si abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. cealalta persoana vizata de cercetari este secretarul orasului Sinaia, Beatrice Radulescu. Aceasta din urma este acuzata de complicitate la abuz in serviciu.

In rechizitoriul intocmit in cauza de fata, procurorii noteaza ca „in vara anului 2010, in contextul in care, pe rolul Judecatoriei Sinaia, se afla un dosar civil ce privea un litigiu intre Primaria Sinaia si 3 persoane, concesionari ai unor terenuri, inculpata Popescu Ruxandra in calitate de magistrat judecator investit cu solutionarea cauzei, a acceptat promisiunea facuta de o persoana care, la acea data, ocupa o functie de conducere in Politia orasului Sinaia, de a i se plati un folos necuvenit, in schimbul pronuntarii unei hotarari judecatoresti favorabile in cauza respectiva. Ulterior, aceasta a si primit, prin intermediar, un folos necuvenit in valoare de aproximativ 500 euro”, ca „in acelasi context, inculpatul Oprea Vlad Gheorghe, in calitate de primar, a incalcat prevederile Legii privind administratia publica locala prin nesocotirea hotararilor Consiliului Local care stabileau foarte clar conditiile in care se puteau instraina, in anumite situatii, terenurile respective”, dar si ca „ulterior, la data de 11 noiembrie 2010, in calitate de magistrat judecator, inculpata Popescu Ruxandra a pronuntat o solutie vadit contrara dispozitiilor legale, prin care a dat castig de cauza reclamantilor, in detrimentul primariei Sinaia”.

Va mai precizam doua apecte- faptul ca dosarul va fi judecat de catre magistratii de la Curtea de Apel Ploiesti, dar si ca pe 22 aprilie primarul Oprea a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, avand interdictuia de a-si exercita functia de edil.

sursa foto: Facebook/Vlad Oprea

150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger