AcasăPoliticaAlegeri prezidentiale 2014: S-a tras la sorti ordinea candidatilor pe buletinele de...

Alegeri prezidentiale 2014: S-a tras la sorti ordinea candidatilor pe buletinele de vot

Ordinea de inscriere a candidatilor la prezidentialele din noiembrie a fost stabilita, marti, prin tragere la sorti. Astfel, primul nume care va aparea pe buletinele de vot, la scrutinul pentru cea mai inalta functie in stat, va fi cel al lui Kelemen Hunor, prezidentiabilul UDMR.

Tragerea la sorti a avut loc la sediul Biroului Electoral Central, si a fost facuta de catre presedintele BEC, judecatorul Veronica Nastasie. Al doilea nume care va fi tiparit pe buletinele de vot pentru prezidentialele din acest an va fi cel al lui Klaus Iohannis, candidatul Aliantei Crestin Liberale, urmat de  cel al lui Dan Diaconescu (PP-DD) si al lui Victor Ponta, actualul premier si candidat al Aliantei Electorale PSD-UNPR-PC.

Urmatoarele nume de pe buletinul de vot sunt cele ale lui William Brinza, Elena Udrea, Mirel Mircea Amaritei, Teodor Melescanu, Gheorghe Funar, Zsolt Szilagyi si Monica Macovei. Lista continua, in ordinea stabilita prin tragere la sorti, cu Costantin Rotaru, Calin Popescu Tariceanu si Corneliu Vadim Tudor.

Primul tur al scrutinului pentru prima functie in stat va avea loc pe 2 noiembrie, al doilea tur urmand sa aiba loc duminica, 16 noiembrie.

Sursa foto: ziarulnirea.ro

352 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger