AcasăPoliticaAlesii dau o lovitura zdravana ANI

Alesii dau o lovitura zdravana ANI

Sunt toate sansele ca ziua de 22 iunie sa ramana in istoria politicii autohtone. Senatorii si deputatii prezenti in aceasta dimineata in plen au reusit sa dea, prin vot, o grea lovitura ANI.

In sensul in care au dat unda verde – cu un rezultat al votului care nu lasa pic de urma de indoiala- 306 voturi „pentru” si o singura abtinere -unui proiect de modificare a Statutului alesilor neamului. Concret, au decis ca senatorii si deputatii care si-au angajat, pana la nivelul verii anului 2013, rudele la cabinetele parlamentare sa scape de acuzatia de conflict de interese. Totul avand ca argument faptul ca aceasta prevedere nu ar fi existat in Statut, inainte de acest moment.

Drept urmare, parlamentarii care au facut acest lucru, adica si-au adus in echipa care lucra la propriul cabinet parlamentar un membru al familiei, scapa de grija ca ar intra in vizorul inspectorilor Agentiei Nationale de Integritate si ca ar putea risca vreo sanctiune, odata ce conflictul de interese pentru cei care si-au angajat rudele inainte de 2013 a fost, practic, dezincriminat.

144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger