AcasăPoliticaAlina Gorghiu si Ludovic Orban se bat pentru sefia PNL

Alina Gorghiu si Ludovic Orban se bat pentru sefia PNL

sursa foto: romaniatv.net

Membrii Partidului National Liberal isi aleg, joi, noul presedinte, dupa ce Klaus Iohannis a demisionat din PNL.

sursa foto: romaniatv.net

Pentru sefia partidului se bat deputatii Alina Gorghiu, sustinuta de Klaus Iohannis, si Ludovic Orban, sustinut de Crin Antonescu.

Noul lider al partidului va fi ales dupa sedinta Biroului Politic National al PNL, care s-a intrunit deja la Palatul Parlamentului.

Alina Gorghiu si-a anuntat candidatura joi seara, profitand de retragerea lui Teodor Atanasiu. Alina Gorghiu a precizat ca „noul presedinte al PNL trebuie sa asigure succesul fuziunii cu PDL si unitatea in sanul partidului, o unitate de care PNL nu prea a avut parte in ultima perioada”.

In schimb, Ludovic Orban s-a declarat increzator in sansele sale de a deveni noul presedinte al partidului sustinand ca „sper ca se va tine cont de baza partidului care, in procesul de consultare interna, mi-a acordat sprijinul majoritar”.

Ludovic Orban s-a retras o data din lupta pentru sefia PNL, in favoarea lui Klaus Iohannis, dar acum anunta ca „nu numai ca nu ma mai retrag, dar imi afirm cu si mai mare tarie candidatura, o candidatura legitima, sustinuta de baza partidului”.

Desi Klaus Iohannis si-a manifestat sustinerea pentru Alina Gorghiu, Ludovic Orban este ferm si anunta ca „daca voi ajunge presedintele PNL, garantez ca partidul va fi cel mai loial si serios partener al lui Klaus Iohannis in punerea in practica a programului prezidential”.

author avatar
Cristi Ionita
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger