AcasăPoliticaAmnistiere fiscala extinsa la toti bugetarii. Ce spune ministrul Muncii!

Amnistiere fiscala extinsa la toti bugetarii. Ce spune ministrul Muncii!

Senatul a extins amnistierea fiscala, de la personalul din invatamant la intreg sectorul bugetar.

Concret, senatorii au adoptat, in plen, luni seara, un amendament care a extins gradul de aplicare a acestei propuneri legislative care initial prevedea doar scurtirea cadrelor didactice de la restituirea veniturilor salariale declarate nelegale de catre institutiile de control ale statului, catre toti angajatii din sectorul bugetar, in general, acestia urmand sa fie scutiti de la returnarea sumelor.

„Am fost in plenul Camerei din Senat si am spus ca Guvernul sustine modificarile aduse de Senat la aceasta lege. Am spus ca si Guvernul ia in calcul restituirea debitelor deja platite. Sper ca si Camera Deputatilor, prin comisie si in plenul ei, sa adopte aceste proiecte de legi prin care ajutam mamicile si pensionarii”, a precizat, marti, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Reprezentantul Guvernului a confirmat ca extinderea amnistiei bugetare va include si profesorii, cadrele medicale, dar si categoriile de angajati din administratia publica locala si in general sectorul bugetar. Cat priveste sumele in cauza, Plumb a raspuns: „Ministerul Muncii, in momentul de fata, poate sa va spuna ca este vorba de o suma de 300 de milioane de lei. Nu este vorba de returnare, este virba de amnistierea fiscala a debitelor constituite prin decizia Curtii de Conturi la nivelul sectorului bugetar”. In schimb, ministrul nu a putut oferi, deocamdata, un numar al angajatilor care ar beneficia de aceasta masura.

Va reamintim insa ca, pentru a intra in vigoare, proiectul trebuie sa fie prezentat si aprobat si in Camera Deputatilor, for decizional in aceasta cauza.

173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger