AcasăPoliticaAntonescu ii dauneaza grav lui Iohannis

Antonescu ii dauneaza grav lui Iohannis

Fostul lider liberal, Crin Antonescu, pare lovit de un acces de generozitate. Ii plange de mila lui Victor Ponta si, in acelasi timp, se tine cat mai departe de Klaus Iohannis ca sa nu-i provoace acestuia un stres in plus.

Crin Antonescu s-a detasat de „colhozul” ACL

Desi liderii ACL mizau pe implicarea lui Antoneascu in campania electorala, senatorul PNL le spulbera sperantele. „ As fi un pion daunator”, declara fostul lider liberal, subliniind ca Iohannis nu l-a convins nici pana astazi. „In toti acesti ani, in care cativa dintre ei, petrecuti cu Klaus Iohannis, am luat cateva dintre deciziile cruciale pentru PNL, care acum, in discursul lui Klaus Iohannis s-au schimbat. Momentele din 2012 si alte proiecte cruciale s-au schimbat pentru domnul Iohannis, dar pentru mine nu. Din punctul asta de vedere, cred ca as fi un pion daunator, pentru ca nu impartasesc proiectul”, a mai explicat senatorul PNL. Chiar daca nu se simte reprezentat de Iohannis, Crin Antonescu pare si el adeptul „lucrului bine facut”, nu al celui facut „ca la colhoz”.

Klaus Iohannis nu va primi votul predecesorului sau

„Un candidat la Presedintie isi construieste o campanie, face niste alegeri, care inseamna contint, stil, oameni. Nu am senzatia ca Iohannis are nevoie foarte tare de prezenta mea, nu ascund ca nu simt eu nevoia prezentei in aceasta campanie, asa cum e construita, ceea ce nu insemana ca o privesc cu ostilitate. Aceste lucruri nu se fac ca la colhoz, ci printr-o suita de alegeri”, a mai spus fostul presedinte al  PNL.  In context, Antonescu a comentat si evolutia premierului Victor Ponta. „Imi pare rau si pentru Ponta, pentru ca s-a pierdut. Desi are niste atuuri in mana, imi pare ca le joaca rau, ca face greseli, incearca sa evite niste imprejurari pe care ar trebui sa le transeze ca lider si imi pare ca nu poate sa ii tina piept propriului sau partid”, a concluzionat senatorul PNL.

Pierde teren in fata ANI

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis va fi judecat de instanta suprema. Asta dupa ce judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis in principiu recursul ANI. Instanta a luat o decizie doar pe procedura, urmand sa stabileasca un termen pentru judecarea pe fond a dosarului, dupa ce ANI si Klaus Iohannis isi vor exprima un punct de vedere. „Dispune comunicarea raportului asupra admisibilitatii in principiu a recursului catre recurenta-parata Agentia Nationala de Integritate, catre intimatul-reclamant Klaus Werner Iohannis si catre intimata-parata Inspectia de Integritate, cu mentiunea ca partile sa formuleze in scris un punct de vedere asupra raportului, in termen de 10 zile de la comunicare”, se precizeaza in decizia ICCJ. Chestionati pe tema, liberalii au precizat ca ne aflam in fata unei proceduri normale. „Este firesc sa se dea un termen pentru a se putea judeca acest recurs. ANI a pierdut procesul intentat presedintelui Klaus Iohannis inca de anul trecut. In vara lui 2013, raportul ANI a fost declarat nevalid. (…) Eu insist pe un argument pe care firesc ar fi sa nu-l uite cei care vorbesc pe tema incompatibilitatii lui Klaus Iohannis. Singura hotarare a unei instante este o hotarare care ii da dreptate acestuia”, a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu.

 

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.065 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger