AcasăPoliticaAvion rusesc doborat la granita Turciei cu Siria/ Basescu: Incidentul este de...

Avion rusesc doborat la granita Turciei cu Siria/ Basescu: Incidentul este de o gravitate extrema

„Incidentul este de o gravitate extrema”, considera fostul sef al statului, facand referire la doborarea, in urma cu doar cateva ore, din directia Turciei, a unui avion militar rusesc, la granita dintre statul turc si cel sirian.

„Consider ca este cel mai grav incident de securitate care s-a petrecut intre NATO si Federatia Rusa de 50 de ani incoace”, a mai precizat, in urma cu scurt timp, Traian Basescu, intr-o interventie telefonica la postul B 1 TV, declarandu-si speranta ca atat din partea NATO, cat si a Rusiei, sa existe, legat de acest incident, o abordare tehnica si nu una politica si ca aceasta situatie inregistrata marti „sa fie tratata ca o intamplare”.

Intrebat daca avem motive sa ne temem intr-o astfel de situatie, Basescu a raspuns: „Aici nu exista dubii. Drumul nostru va fi cel adoptat de NATO, foarte important este ca noi sa punem la dispozitia NATO, atunci cand se iau decizii, toata expertiza noastra legata de Orientul Mijlociu si de Siria (…) Romania are ce oferi aliatilor sai”.

Va reamintim ca incidentul va fi analizat, incepand cu ora 18-ora Romaniei, la Bruxelles, intr-o intrunire a ambasadorilor NATO, reuniune despre care s-a aflat ca a fost convocata la solicitarea partii turce, stiut fiind faptul ca Turcia este membru Organizatiei Tratatului Nord Atlantic.

766 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger