AcasăPoliticaAvocatii Elenei Udrea au facut plangere la CSM, vizand ancheta in dosarul...

Avocatii Elenei Udrea au facut plangere la CSM, vizand ancheta in dosarul „Gala Bute”

Udrea, în așteptarea deciziei CAB: M-am întors de bunăvoie din Costa Rica. Vreau să pot să îmi cresc copilul în libertate - VIDEO

Invocand „nereguli comise de procurorii” care fac ancheta in dosarul „Gala Bute”, in care Udrea este arestata preventiv, fiind acuzata de coruptie, apararea Elenei Udrea au sesizat Consiliul Superior al Magistraturii.

Mai exact, avocatii fostului ministru al Dezvoltarii si Turismului au inaintat o plangere catre CSM, prin care sesizeaza o serie de aspecte din cadrul cercetarilor, se anunta, sambata, intr-o postare aparuta pe contul oficial el Elenei Udrea, si semnata, ca de obicei in ultima perioada, de cand fosta sefa a PMP este in arest preventiv, de echipa de comunicare a a acesteia. „Subliniem de la inceput faptul ca nu avem de-a face cu orice anchetatori in acest dosar, ci vorbim de consilierii personali ai procurorului sef DNA. Practic, Laura Codruta Kovesi conduce, de fapt, ancheta in acest dosar„, suna inceputul mesajului cu pricina.

In continuare, sunt trecute nu mai putin de sapte puncte care vin sa sustina aceasta plangere, trecute drept „elemente punctuale si perfect demonstrabile”, printre ele si faptul ca procurorii nu i-ar fi permis nici Elenei Udrea, nici avocatilor ei, sa adreseze anumite intrebari „relevante”, in timpul confruntarilor de zilele trecute, una dintre ele adresata Anei Maria Topoliceanu, fosta prietena a deputatului PMP, dar si ca persoanele chemate la DNA ar fi intrebate, „intr-o forma sau alta, daca stiu ceva ce ar putea sa o incrimineze pe Udrea”, pe motivul ca „scopul final este acela de a se genera, cu orice cost, noi si noi dosare penale, nu conteaza probele sau faptul ca toate aceste denunturi ar fi facute sub presiune„.

Mai mult, o acuzatie la fel de grava adusa in acest caz este aceea ca, se sustine in mesajul cu pricina, reprezentantii institutiei amintite ar incerca sa ascunda de judecatori anumite probe, indeosebi unele in favoarea lui Udrea. „Procurorii incearca sa ascunda judecatorilor probe si elemente importante care sunt in favoarea inculpatilor si mai ales a Elenei Udrea. De altfel, referatul prin care s-a cerut prelungirea mandatului de arestare contine trunchieri ale declaratiilor astfel incat sa se construiasca o poveste„, se scrie pe contul de Facebook al fostului ministru al Turismului, aflat la acest moment in Arestul Politiei Capitalei, dupa ce, recent, i-a fost prelungit mandatul de arestare preventiva, cu alte 30 de zile, masura dispusa in dosarul „Gala Bute”.

111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger