AcasăPoliticaAvocatul Poporului nu sesizeaza Curtea Constitutionala in legatura cu OUG 49, pe...

Avocatul Poporului nu sesizeaza Curtea Constitutionala in legatura cu OUG 49, pe Educatie

Institutia Avocatului Poporului, condusa de Victor Ciorbea, si sesizata, printre altii, de catre seful statului, dar si mai multi parlamentari, printre care si Raluca Turcan, de la PDL, a analizat solicitarile cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 49/2014, si a decis, sambata, ca nu se impune sesizarea Curtii Constitutionale.

Au fost reclamate, printre altele, masura ce prevede posibilitatea organizarii unei a treia sesiuni de bacalaureat si prevederea conform careia, pentru anul scolar 2014-2015, colegiile din cadrul institutiilor de invatamant superior de stat pot organiza invatamant postliceal doar finantat integral de catre solicitanti.

Avocatul Poporului explica si motivele pentru care a fost luata aceasta decizie. Printre ele si analiza specialistilor din domeniul preuniversitar si universitar. „Asa cum rezulta din analiza efectuata, precum si din punctele de vedere ale personalului de specialitate din domeniul preuniversitar si universitar, al sindicatelor si al societatii civile, Consiliului National al Rectorilor, Federatiei Nationale Sindicale „Alma Mater“, Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatiei Sindicatelor din Educatie ”Spiru Haret”, masurile reglementate prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 49/2014 pot fi apreciate ca fiind oportune si necesare si avand efecte pozitive in ceea ce priveste statutul cadrelor didactice din mediul preuniversitar si universitar, facilitarea posibilitatilor de dezvoltare 13 a activitatii universitatilor romanesti, de consolidare a autonomiei universitare si a statutului institutional al universitatilor romanesti”, se arata in comunicatul institutiei.

In urma analizei toturor argumentelor, Avocatul Poporului a stabilit ca nu se impune sesizarea forului mentionat. „Avand in vedere argumentele prezentate atat in petitiile formulate, cat si in sustinerile scrise si orale ale partenerilor de consultari, apreciem ca nu se impune sesizarea Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 49/2014 privind instituirea unor masuri in domeniul educatiei, cercetarii stiintifice si pentru modificarea unor acte normative”, se mai precizeaza in document.

154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger