AcasăPoliticaBanii pentru plata despagubirilor in cazul Maternitatii Giulesti, la viitoarea rectificare bugetara

Banii pentru plata despagubirilor in cazul Maternitatii Giulesti, la viitoarea rectificare bugetara

In conditiile in care s-a aflat deja ca Ministerul Sanatatii a fost executat silit, in cazul tragediei de la Maternitatea Giulesti, seful Executivului a anuntat, miercuri, in sedinta saptamanala de Guvern, cand anume va primi institutia sumele destinate platii despagubirilor stabilite de instanta in acest caz, respectiv cele aproximativ 4 milioane de euro.

Mai clar, Victor Ponta a precizat ca, la viitoarea rectificare bugetara, catre ministerul condus de social-democratul Nicolae Banicioiu – institutie ce are puse sub sechestru mai multe bunuri – vor fi alocati banii necesari achitarii despagubirilor catre familiile care si-au pierdut copiii in urma incendiului violent care a cuprins o sectie de nou-nascuti de la maternitatea amintita, in vara anului 2010. „Din pacate, nu cred ca exista nici o suma de bani pe lume care sa poata sa compenseze in vreun fel pierderile de atunci, copiii, familiile care au de suferit”, a adaugat premierul.

Sase bebelusi au sfarsit in conditii greu de imaginat, dupa ce salonul in care se aflau, in incubatoare, a fost cuprins de flacari si fum. De asemenea, au fost si copii care s-au ales cu leziuni in urma dezastrului de la care, pe 16 august, s-au implinit cinci ani.

author avatar
Cristina Stefan
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger