AcasăPoliticaBasescu, cu demisia la instanta suprema

Basescu, cu demisia la instanta suprema

Fostul presedinte da serios de lucru Curtii Supreme, care trebuie acum sa decida daca Traian Basescu va fi sau nu cercetat pentru incalcarea promisiunii de a demisiona ”in 5 minute”. Inceputurile povestii dateaza din 2007, cand Parlamentul l-a suspendat prima data pe Basescu. ”In situatia in care, in pofida avizului CCR, Parlamentul va vota suspendarea mea, in maxim cinci minute de la vot voi demisiona din functie si voi chema in fata electoratului si pe cei care au generat un abuz constitutional”, declara Traian Basescu in 11 aprilie 2007. Suparat ca presedintele de atunci nu s-a tinut de cuvant, craioveanul Ioan Serb l-a reclamat penal pe Basescu pentru promisiuni neonorate. Cum dosarul nu si-a putut urma cursul din cauza imunitatii prezidentiale, Parchetul General cere acum, Curtii Supreme, incuviintarea redeschiderii urmaririi penale in acest caz. Convocat la audieri pe ultima suta de metri (”Am primit citatia cu o zi inainte, la ora 16:30”), Basescu s-a prezentat personal, ieri, la ICCJ, chiar daca putea sa-si trimita doar avocatii. ”E un lucru in forta, alearga agentii procedurali sa ma caute sa imi dea citatie pentru a doua zi. Parchetul imi face un program extrem de alert. Nu e o fericire, dar ma voi supune oricarei chemari”, a aruncat Traian Basescu o sageata catre institutia condusa de Tiberiu Nitu. Daca ICCJ va aviza si redeschiderea acestui caz, Traian Basescu va aduce ca ”zestre” PMP-ului (partid in care urmeaza sa se inscrie in viitorul apropiat) patru dosare penale: acesta legat de demisia nedata si cele referitoare la rapirea jurnalistilor romani in Irak, la Casa Mihaileanu si la amenintarea proferata la adresa Gabrielei Vranceanu Firea.

Fostul presedinte da serios de lucru Curtii Supreme, care trebuie acum sa decida daca Traian Basescu va fi sau nu cercetat pentru incalcarea promisiunii de a demisiona ”in 5 minute”.

 

Parchetul General redeschide pe banda rulanta dosarele lui Traian Basescu

Inceputurile povestii dateaza din 2007, cand Parlamentul l-a suspendat prima data pe Basescu. ”In situatia in care, in pofida avizului CCR, Parlamentul va vota suspendarea mea, in maxim cinci minute de la vot voi demisiona din functie si voi chema in fata electoratului si pe cei care au generat un abuz constitutional”, declara Traian Basescu in 11 aprilie 2007. Suparat ca presedintele de atunci nu s-a tinut de cuvant, craioveanul Ioan Serb l-a reclamat penal pe Basescu pentru promisiuni neonorate. Cum dosarul nu si-a putut urma cursul din cauza imunitatii prezidentiale, Parchetul General cere acum, Curtii Supreme, incuviintarea redeschiderii urmaririi penale in acest caz. Convocat la audieri pe ultima suta de metri (”Am primit citatia cu o zi inainte, la ora 16:30”), Basescu s-a prezentat personal, ieri, la ICCJ, chiar daca putea sa-si trimita doar avocatii. ”E un lucru in forta, alearga agentii procedurali sa ma caute sa imi dea citatie pentru a doua zi. Parchetul imi face un program extrem de alert. Nu e o fericire, dar ma voi supune oricarei chemari”, a aruncat Traian Basescu o sageata catre institutia condusa de Tiberiu Nitu. Daca ICCJ va aviza si redeschiderea acestui caz, Traian Basescu va aduce ca ”zestre” PMP-ului (partid in care urmeaza sa se inscrie in viitorul apropiat) patru dosare penale: acesta legat de demisia nedata si cele referitoare la rapirea jurnalistilor romani in Irak, la Casa Mihaileanu si la amenintarea proferata la adresa Gabrielei Vranceanu Firea.

author avatar
Simona Badulescu
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger