AcasăPoliticaBasescu, din nou despre subiectul refugiatilor: "Cand esti sef de stat, in...

Basescu, din nou despre subiectul refugiatilor: „Cand esti sef de stat, in loc de inima trebuie sa ai…”

La cateva zile dupa ce a facut primele precizari pe acest subiect delicat si in acelasi timp ingrijorator pentru multe state europene, fostul sef al statului a facut o serie de precizari suplimentare pe tema refugiatilor, mentinandu-si, insa, parerea asupra faptului ca primirea de imigranti pe teritoriul statului ar constitui o eroare. Mai mult, Traian Basescu spune ca asteapta o pozitie ferma din directia autoritatilor autohtone in aceasta chestiune majora.

„Imi mentin pozitia ca Romania ar face o mare greseala sa intre in categoria statelor care vor accepta refugiati – indiferent ca sunt din Siria, din Magreb, din Eritreea, din Afganistan, din Irak”, a explicat, joi seara, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, atragand atentia, totodata, asupra faptului ca „Romania are piloni extrem de puternici lasati in Consiliul European in ultimii ani, in care a avertizat asupra efectelor unor politici”.

Nu in ultimul rand, Traian Basescu a adaugat ca nu are cum sa nu fie impresionat de imaginile prezentate de televiziuni, dar a mai punctat asupra unui aspect: un sef al statului trebuie sa gandeasca ferm, fara sa lase elementul emotional sa prevaleze. „Si mie-mi este mila. Am vazut oameni, mame cu copii in brate. (…) nu sunt un om fara suflet, ii vad si eu ca sunt chinuiti, dar cand esti sef de stat, in loc de inima trebuie sa ai uneori o piatra”, a conchis fostul lider de la Cotroceni.

author avatar
Cristina Stefan
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger