AcasăPoliticaBasescu ii da in cap cu Constitutia lui Iohannis

Basescu ii da in cap cu Constitutia lui Iohannis

Fostul presedinte afirma ca succesorul sau a iesit din limitele Constitutiei atunci cand s-a consultat cu liderii politici pe alte teme decat desemnarea unui premier.

Traian Basescu ii aplica lui Klaus Iohannis tratamentul rezervat lui timp de zece ani: il acuza de incalcarea Constitutiei

Traian Basescu spune ca legea fundamentala nu confera presedintelui atributiile necesare consultarii partidelor politice pe orice tema. ”In mod categoric asa este (s-a incalcat Constitutia – n.r.). In Constitutie nu sunt prevazute consultari ale presedintelui cu partidele, decat inainte de desemnarea premierului. Daca exista un partid care a obtinut majoritatea calificata, Constitutia spune ca presedintele cheama patidul care a facut 51%”, a explicat Basescu, intrebat fiind daca Klaus Iohannis a incalcat sau nu Constitutia atunci cand a organizat recentele consultari cu liderii partidelor parlamentare.

Klaus Iohannis

Chiar daca il critica pe actualul presedinte, Basescu recunoaste ca a vrut si el sa fenteze Constitutia, dar nu i-a tinut: ”Eu am avut tentative de a ma consulta cu partidele, dar am fost refuzat. Nu am avut ce spune, stiam ca nu am atributii constitutionale”.

 

author avatar
Simona Badulescu
407 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger