AcasăPoliticaBasescu, interzis la SIE

Basescu, interzis la SIE

Demisia lui Teodor Melescanu din fruntea Serviciului de Informatii Externe da nastere unui nou conflict intre palatele Victoria si Cotroceni.

Premierul si parlamentarii puterii vor sa se asigure ca noul sef al SIE nu va fi pus de Traian Basescu

Traian Basescu sa-si i-a gandul de la SIE. Noua conducere va fi desemnata de viitorul presedinte, sustine premierul Victor Ponta. „Opinia mea este ca actualul presedinte, domnul Basescu, nu are niciun fel de legitimitate sa mai propuna ceva si ca, bineineteles, noul presedinte, in decembrie, va propune majoritatii parlamentare – pentru ca e nevoie de un vot al Parlamentului – un nou sef de Serviciu de Informatii Externe. Deocamdata, primul adjunct are toata competenta si atributiile necesare pentru ca inca doua luni, sau cat mai dureaza, cat mai are domnul Basescu, vreo doua luni, sa conduca foarte bine”, a mai spus Ponta. Punctul de vedere al premierului este impartasit si de membrii comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SIE care au decis ca noul sef al Serviciului de Informatii Externe sa fie desemnat de viitorul presedinte.

Seful statului, in atentia Inspectiei Judiciare

Pe langa sicanele politice,  Traian Basescu a ajuns si „material” de studiu si analiza pentru Inspectia Judiciara. Asta dupa ce CSM a facut o sesizare, in care cere sa fie verificata afirmatia presedintelui, potrivit careia anumite „decizii date de procurori au fost controlate de un ziarist important”. Membrii plenului consiliului Superior al Magistraturii au decis sa se adreseze Inspectiei Judiciare la solicitarea judecatorului Horatius Dumbrava. „Domnul presedinte a indicat un procuror. Oricum, mie mi se par jalnice afirmatiile la final de mandat, dar, ma rog, haideti sa vedem ce va face Inspectia Judiciara. De ce spun jalnice, pentru ca sa ameninti un procuror in direct la o televiziune mie mi se pare incalificabil, pe de o parte. Pe de alta parte, daca ar fi adevarat, era necesar sa fi anuntat DNA si nu sa fi venit la televizor sa fi spus ceea ce a spus”, si-a justificat Dumbrava demersul.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.794 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger