AcasăPoliticaBasescu, la butoanele USL

Basescu, la butoanele USL

Pentru ca ori de cate ori doi se bat al treilea castiga, Traian Basescu a cules roadele razboiului fratricid declansat de uselistii Victor Ponta si Crin Antonescu.

CULMEA RAZBOIULUI - In duelul Ponta – Antonescu, invingator este Traian Basescu

Dupa seria de intalniri bi si trilaterale desfasurate, ieri, intre liderii partidelor membre ale USL, Victor Ponta a batut la usa lui Traian Basescu, cerandu-i ajutorul. Motivul: respins de Antonescu (care nu vrea sa treaca peste ofensa adusa odata cu respingerea numirii lui Rares Bogdan la TVR), Ponta a luat frica liberalilor (implicit si drumul Cotroceniului) convins fiind ca penelistii ii pot face figura la adoptarea bugetului in cazul retrimiterii legii in Parlament. Confruntat asadar cu un Parlament devenit brusc ostil, Victor Ponta a facut ciocu’ mic in problema maririi accizei la carburanti, induplecandu-l astfel pe presedinte sa promulge bugetul, fapt care a luat prin surprindere toata lumea.

”Am promulgat bugetul de stat. Am facut acest lucru pentru ca guvernul a fost de acord sa amane cu trei luni intrarea in vigoare a accizei pe carburant. Sunt resurse foarte mari pentru ca aceasta taxa barbara sa nu fie introdusa. Obiectivul meu nu a fost o confruntare, ci acela de a corecta o greseala”, si-a facut publica decizia Traian Basescu, cu un ceas si mai bine inainte de ”ora cucului”. Intrebat ce garantie are ca Executivul va respecta intelegerea, Basescu a raspuns: ”Cuvantul de onoare al premierului”, exprimandu-si totodata speranta ca Ponta si-l va respecta de aceasta data. Concomitent, Traian Basescu a confirmat si ca Ponta a batut la usa Cotroceniului impins de nevoi, dupa ce din USL a mai ramas doar hartia pe care este scris protocolul. ”Riscam ca liberalii sa plece de data aceasta (din plen – n.r.) cand vorbim de buget si sa ramanem fara buget de tot”, a explicat seful statului, intrebat fiind de ce si-a schimbat decizia si a promulgat bugetul.

Seful statului le da de lucru parlamentarilor

Daca tot a aflat ca Parlamentul va lucra de zor la acest sfarsit de an, Traian Basescu le-a mai trimis alesilor doua legi spre reexaminare. Este vorba despre legea referitoare la prevenirea si sanctionarea spalarii banilor si legea care priveste gestionarea financiara a instrumentelor structurale. In primul caz, Traian Basescu sustine ca modificarile aduse ”sunt de natura a limita capacitatea operationala a Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si de a-i reduce rolul la unul pur formal”. In ceea ce priveste a doua lege, care priveste gestionarea financiara a instrumentelor structurale, seful statului reclama ca actuala forma nu corespunde scopului declarat, respectiv stimularea absorbtiei fondurilor europene.

[poll id=”664″]

author avatar
Simona Badulescu
1.012 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger