AcasăPoliticaBasescu trimite din nou sageti in directia lui Tariceanu

Basescu trimite din nou sageti in directia lui Tariceanu

Fostul sef al statului lanseaza un nou atac la adresa presedintelui Senatului, amintind, din capul locului, despre celebrul episod cu biletelul roz si ajungand la votul din plen, din 25 martie, in cazul social-democratului Dan Sova, care a ramas cu imunitate, dupa ce senatorii au respins cererea DNA privins retinerea si arestarea preventiva a fostului ministru.

Concret, folosind drept metoda de transmitere a mesajului sau contul oficial de Facebook, Basescu il acuza pe Tariceanu ca incearca sa puna oprelisti in calea functionarii unor institutii, printre ele si pe cea in fruntea careia se afla, dar si a justitiei, in cazul Sova. „In capul domnului Tariceanu, nu s-a produs nicio evolutie din 2006, cind imi scria biletele roz, si pina astazi. Este de neacceptat modul cum acest om intelege sa blocheze functionarea unor institutii ale statului (Senat, DNA, instante de judecata) in apararea senatorului Dan Sova, care, pur si simplu, a distrus probe utile anchetei procurorilor si judecatorilor”, acuza fostul lider de la Cotroceni.

Mai mult, Basescu subliniaza ca procurorii nu il cerceteaza pe Sova pentru declaratii politice ori pentru felul in care si-a exprimat un vot, aspecte protejate de imunitatea parlamentara, ci pentru fapte de coruptie si distrugere de probe, drept urmare, considera fostul presedinte, se cade ca un judecator si nu un senator sa decida in privinta acestor acuzatii.

Fosutl presedinte nu se opreste aici si adauga ca, in opinia sa, la momentul actual, presedintele Senatului nu face decat sa ‘compromita’ Camera Superioara a Parlamentului. „Ce face acum domnul Tariceanu inseamna compromiterea Senatului, in conditiile in care majoritatea senatorilor a votat in favoarea justitiei. Prin tertipuri copilaresti, domnul Tariceanu a infrint si Constitutia si votul majoritar al senatorilor si justitia, facind din Senat o pavaza in interesul personal, dar penal al domnilor Sova si, probabil, Ponta”, adauga Basescu.

„Cred ca domnul Tariceanu s-a pricopsit cu un abuz in serviciu de toata frumusetea”, concluzioneaza Basescu.

125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger