AcasăPoliticaBogdan Aurescu, noul ministru de EXTERNE. Presedintele a semnat decretul!

Bogdan Aurescu, noul ministru de EXTERNE. Presedintele a semnat decretul!

Succesorul lui Teodor Melescanu la conducerea Ministerului de Externe va fi Bogdan Aurescu, pana la aceasta data secretar de stat pentru afaceri strategice in cadrul MAE.

Asadar, propus la sefia ministerului condus pentru foarte scurta vreme de catre fostul sef al SIE, Teodor Melescanu, Bogdan Aurescu va prelua portofoliul ministerial, odata ce seful statului a acceptat numirea sa la sefia Externelor.

In urma cu foarte scurt timp, Administratia Prezidentiala a anuntat, prin intermediul unui comunicat, faptul ca seful statului a semnat atat decretul prin care ia act de demisia lui melescanu, cat si pe cel prin care Aurescu devine, oficial, sef al Diplomatiei romane.

„Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat luni, 24 noiembrie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Teodor-Viorel Melescanu, ministrul Afacerilor Externe, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului. De asemenea, domnul presedinte Traian Basescu a semnat luni, 24 noiembrie a.c., Decretul prin care se numeste domnul Bogdan-Lucian Aurescu in functia de ministru al Afacerilor Externe”, precizeaza Presedintia.

In varsta de 41 de ani, diplomat de cariera, Aurescu a fost numit secretar de stat pentru afaceri strategice in cadul MAE in urma cu doi ani, in vara. Vorbeste fluent engleza si franceza si, din 2012, este conferentiar universitar in cadrul Departamentului de Drept Public al Facutltatii de Drept, din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Sursa foto: mae.ro

152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger