AcasăPoliticaBogdan Olteanu, viceguvernatorul BNR, retinut de procurori

Bogdan Olteanu, viceguvernatorul BNR, retinut de procurori

 

UPDATE: Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins vineri cererea DNA de arestare preventiva a viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, acesta fiind plasat in arest la domiciliu, pe o perioada de 30 de zile

Fostul sef al Camerei Deputatilor, actualmente numarul doi in cadrul Bancii Nationale a Romaniei, a intrat in vizorul DNA. Mai mult, Olteanu a fost retinut de catre procurorii anticoruptie, la primele ore ale zilei de vineri.

Procurorii il acuza pe Bogdan Olteanu de trafic de influenta, iar in orele urmatoare il vor prezenta Curtii Supreme, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Din cate au anuntat procurorii in comunicatul care confirma masura dispusa in cazul viceguverantorului BNR, Olteanu ar fi primit bani de la un afacerist (despre care s-a speculat inca din cursul zilei precedente ca ar fi chiar Sorin Ovidiu Vintu, afaceris audiat joi de anchetatorii anticoruptie -n.r). Reprezentantii DNA spun ca ar fi vorba de suma de un milion de euro, in schimbul unor interventii in vederea numirii unei anumite persoane in functia de guvernator al Deltei.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, acuzatiile pe care le aduc procuroii in acest caz:

„Din ordonanta intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora:

In perioada iulie – noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, in calitate de presedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat si primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa membrii Guvernului Romaniei pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunarii.

Banii au fost remisi de catre omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic.

Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectiva a fost numita la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii”.

207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger