AcasăPoliticaCampanie electorala in rate

Campanie electorala in rate

Pesedistul Ilie Sirbu si liberalul Puiu Hasotti se inteleg de minune cand este vorba despre umplerea pusculitelor de partid

Ca sa scape de acuzatia folosirii banilor negri, PSD si PNL pun la cale o metoda gri de finantare a partidelor politice: prin imprumuturi scoase de sub controlul Curtii de Conturi.

Pesedistul Ilie Sirbu si liberalul Puiu Hasotti se inteleg de minune cand este vorba despre umplerea pusculitelor de partid

Gaselnita apartine liderilor grupurilor parlamentare ale PSD si PNL, respectiv deputatilor Marian Neacsu (PSD), Andrei Gerea (PNL) si senatorilor Ilie Sarbu (PSD), Puiu Hasotti (PNL). Acestia, plus inca un deputat PSD, Marian Draghici, au depus deja intr-un proiect de lege care nu numai ca le permite partidelor sa-si finanteze activitatea si campaniile electorale prin imprumuturi autentificate, dar si elimina restrictiile in cazul donatiilor.

Mai mult, proiectul prevede ca doar imprumuturile cu valoare mai mare de 400 de salarii de baza minime brute pe tara (respectiv mai mari de 280.000 de lei) se vor supune conditiilor de publicitate si vor fi declarate in Monitorul Oficial. ”Toata lumea se imprumuta, mai ales pe vremurile astea, urmeaza un an cu doua campanii electorale, ne-au cam omorat campaniile astea, dar nu avem ce face si atunci noi consideram ca este mult mai bine asa”, sustine Andrei Gerea. Iar ca sa fie cu adevarat mult mai bine, liberalii vor sa scape de controale. O recunoaste Hasotti, cu subiect si predicat:”Ratiunea este ca doar Autoritatea Electorala Permanenta este abilitata sa faca aceste verificari. De ce sa faca si Garda Financiara, si Curtea de Conturi si Ministerul Finantelor? Cred ca ar trebui sa avem incredere in institutiile Romaniei”.

author avatar
Simona Badulescu
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger