AcasăPoliticaCCR decide azi daca alegerile locale se vor organiza intr-un singur tur...

CCR decide azi daca alegerile locale se vor organiza intr-un singur tur sau in doua

Zi decisiva pentru soarta alegerilor locale.

UPDATE: Judecatorii Curtii Constitutionale au respins sesizarea privind anumite prevederi ale Legii alegerilor locale, anunta televiziunile de stiri. Ceea ce insemana ca, in cazul alegerilor locale din 5 iunie acest an, se mentine varianta scrutinului dintr-un singur tur.

–––

Mai precis, in orele urmatoare s-ar putea sti daca scrutinul din vara se vor organiza intr-un singur tur, cum prevede actuala legislatie electorala sau daca se va reveni la vechea varianta, respectiv la alegerea primarilor din doua tururi de scrutin.

Sedinta Curtii Constitutionale este in plina desfasurare la acest moment. „Am vazut ca voi stiti deja rezultatul, ca am vazut la televizor ca unii chiar pun pariu pe solutia pe care o s-o dam astazi”, a tinut sa precizeze presedintele Curtii, in aceasta dimineata, inainte de inceperea sedintei de azi, in momentul in care a fost intampinat de reporteri.

Intrebat in privinta recomandarii Comisiei de la Venetia, pe aceasta chestiune, magistratul Zegrean a subliniat urmatoarele aspecte: „ei spun sa nu se modifice legea electorala, cu cel putin inainte de alegeri, dar asta nici nu stiu daca ar fi o schimbare care ar afecta intr-un fel alegerile- pentru ca este vorba despre un tur, doua tururi, trei tururi”.

Concret, CCR judeca azi o exceptie de neconstitutionalitate, ridicata in instanta de catre jurnalistul Liviu Avram, in privinta unor dispozitii continute de Lega alegerilor locale.

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger