AcasăPoliticaCine darama primul Guvernul: PNL sau Ponta?

Cine darama primul Guvernul: PNL sau Ponta?

Desi isi doresc din tot sufletul sa dea de pamant cu Victor Ponta si echipa acestuia, liberalii rezista totusi impulsului. Nu mult, ci pana la inceputul viitoarei sesiuni parlamentare, cand PNL si-a propus sa introduca o motiune de cenzura. Planul liberalilor ar putea fi dat peste cap chiar de premier, care lasa impresia ca vrea sa se puna singur pe liber.

Sulfina Barbu a prezentat planul prin care PNL vrea sa-l „concedieze” pe actualul premier

Chiar daca guvernarea este al naibii de tentanta, penelistii au decis sa mearga pe mana liderilor lor, Klaus Iohannis si Vasile Blaga, si sa lase actuala coalitie de guvernare sa se afunde si mai tare in minciunile tesute in campanie. Asta nu inseamna insa ca PNL nu pregateste terenul pentru inlocuirea Cabinetului Ponta, doar ca miscarea a fost gandita pentru prima sesiune parlamentara a anului 2015. „Partidul National Liberal va depune o motiune de cenzura in sesiunea parlamentara de dupa 1 februarie 2015. Tema, momentul vor fi alese de catre partid, in functie de gravitatea guvernarii domnului Ponta si a Guvernului condus de domnia sa. Dar cu siguranta, acest instrument va fi folosit”, a anuntat vicepresedintele PNL Sulfina Barbu. In context, aceasta a mentionat ca, pana in 2015, PNL nu va cauta sa faca „aranjamente de culise”.„ Daca se creioneaza o alta majoritate parlamentara la aceasta motiune de cenzura, sigur ca atunci putem sa discutam de o propunere de Guvern, condus de Partidul National Liberal.

Victor Ponta vrea sa se scoata singur de la guvernare

Deocamdata, avem o majoritate in Parlament care sustine Guvernul condus de domnul Victor Ponta si nu ne dorim negocieri in spatele usilor inchise pentru creionarea altor majoritati. (…)Probabil ca atunci cand motiunea va fi depusa, va fi redactata, explicata si depusa, probabil ca ea va fi prezentata si celorlalte grupuri parlamentare, care pot sa sustina motiunea de cenzura. Dar toate vor fi discutate la momentul respectiv”, a conchis vicepresedintele PNL.

Ponta se baga la ruleta ruseasca

Calculele liberalilor ar putea fi date peste cap de o miscare surpriza, al carui artizan este chiar Victor Ponta. Concret, premierul a vorbit despre posibilitatea ca actuala coalitie sa se retraga, invocand optiunea electoratului. „ In aceasta saptamana, vom avea din nou in PSD, dar si in coalitia de guvernare, decizii de adoptat, in asa fel incat saptamana viitoare sa stim foarte clar daca pastram si mergem mai departe cu guvernarea, pentru ca votul de pe 16 noimebrie a fost un vot foarte clar, legitim, pentru domnul Klaus Iohannis ca presedinte, asa cum votul din 2012 a fost un vot foarte clar pentru USL ca sa guverneze”, a afirmat Victor Ponta. La prima vedere, declaratia aceasta pare un soi de razbunare, premierul fiind dispus sa-i lase pe liberali sa ajunga la butoane, doar pentru a-i pedepsi pe romanii care nu au stiut sa aprecieze guvernarea PSD si s-au inghesuit sa-l voteze pe Iohannis. In realitate insa, Ponta stie ca partidul lui se indreapta spre un esec sigur la viitoarele alegeri generale, daca nu se retrage la timp de la guvernare. In cazul in care coalitia va decide altceva, Victor Ponta vrea sa restructureze Guvernul si sa ceara un vot in Parlament pe noua formula. Un joc riscant, care poate sa-i fie fatal, dar, in aceeasi masura, poate sa-l aduca din nou pe val.

[poll id=”890″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.705 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger