AcasăPoliticaCiolos, in Italia, impreuna cu un ministru. Urmeaza sa ajunga la Amatrice...

Ciolos, in Italia, impreuna cu un ministru. Urmeaza sa ajunga la Amatrice

La o zi de cand, in cadrul unei sedinte extraordinare de Guvern, s-au luat primele masuri in vederea ajutorarii romanilor care au avut de suferit de pe urma cutremurului devastator, premierul si unul dintre ministrii Executivului sau au luat drumul Italiei. Se intampla in ziua in care cortegiile cu sapte romani care au pierit in urma seismului vor ajunge in tara.

Dacian Ciolos urmeaza sa stea de vorba cu romanii afectati de cutremurul de miercurea trecuta, dar si sa asiste la o ceremonie funerara, organizata in memoria victimelor miscarii telurice.

In urma cu doua zile, ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Maria Ligor, ajungea la randul sau in Italia, in zonele in care se afla romani afectati de dezastrul natural care a rapus peste 280 de oameni, printre ei si 11 conationali. De aceasta data, premierul insusi a ales sa plece in Italia. Nu singur, ci impreuna cu Dragos Pislaru, ministrul Muncii.

Intentia celor doi inalti demnitari ai statului este de a le fi alaturi romanilor care au avut de suferit de pe urma miscarii telurice de 6 grade care a facut prapad in unele zone din statul italian, indeosebi in Amatrice, localitate in care jumatate din cladiri au fost facute una cu pamantul. De altfel, din cate se anunta, marti, din dirtectia Palatului Victoria, atat Ciolos, cat si Pislaru au in plan sa ajunga la Amatrice, pentru a-i vizita pe cei patru romani raniti in urma seismului, dar si pentru a sta de vorba cu ceilalti compatrioti, aflati in tabara de sinistrati din zona, fortati de faptul ca furia naturii i-a lasat pe drumuri.

sursa foto: Facebook/Ministerul Muncii

Totodata, la orele serii, Dacian Ciolos si Dragos Pislaru se vor alatura sefului statului italian, Sergio Mattarella, premierului Renzi, dar si altor demnitari din Peninsula, urmand sa asiste la funeraliile de stat organizate în memoria victimelor cutremurului din 24 august.

author avatar
Cristina Stefan
57 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger