AcasăPoliticaCiolos, pus in fruntea PNL

Ciolos, pus in fruntea PNL

Desi nu a avut mana buna cu Klaus Iohannis – care a lasat PNL-ul de izbeliste si si-a vazut de treburile si interesele lui, Crin Antonescu vine cu o noua nominalizare-surpriza pentru sefia PNL: Dacian Ciolos.

In opinia lui Crin Antonescu, Dacian Ciolos ar fi un lider al PNL mai bun decat Gorghiu si Blaga la un loc

Reaparut la rampa intr-una din foarte rarele lui aparitii publice, fostul lider liberal a pus un diagnostic necrutator PNL-ului si celor doi co-presedinti in functie: nici partidul si nici cuplul conducator Gorghiu – Blaga ”nu exista”. Situatie in care Antonescu a avansat numele lui Dacian Ciolos ca varianta pentru conducerea PNL. Nu pentru ca in Ciolos ar dormi vreun lider politic de exceptie, ci pentru este ”ceva mai mult” decat ”nimicul” reprezentat de Gorghiu si Blaga. ”PNL e pe nicaieri, nici la putere, nici in opozitie, nici in strada, nu are identitate, nu are conducere. Nu e afront la Alina Gorghiu sau Vasile Blaga. PNL are o criza de conducere, nu are o pozitie, un lider, care sa fie partener cu presedintele. Domnul Ciolos ar fi o varianta, dar nu pot sa vorbesc in numele intregului partid. Dar, cred ca ceva e mai mult decat nimic. Ei nu exista din punct de vedere politic, ca sa fii partener cu cineva, trebuie sa existi” – este comentariul exact facut de Antonescu pe tema. In context, Crin Antonescu a demontat si sperantele pe care si le-a pus tehnocratul Ciolos in reformarea Romaniei pe repede-inainte: ”Daca vrea sa schimbe ceva, ar fi bine sa o faca din interiorul unui partid politic. El (Ciolos – n.e.) conducand un guvern face politica. Sper sa faca politica intr-un partid. Nu strada face si desface guverne. Ea poate sa dea jos un guvern. E de neacceptat ca strada sa faca un guvern, nu se intampla nicaieri. Reforma nu pot face decat partidele”. O data revenit la capitolul ”partide”, Antonescu a mai dat o smetie PNL-ului, in intregul sau: ”PNL trebuia sa vina cu un nume de premier. PNL nu trebuie sa fie suparat, pe fata sau pe la colturi, ca s-a optat pentru o alta varianta, pentru ca a avut posibilitatea sa-si asume guvernarea”.

Tinerii liberali se pregatesc sa-i mature pe seniori

Noua generatie de penelisti s-au saturat de vechii politicieni, a caror lipsa de ”integritate si onestitate” a afectat increderea romanilor in clasa politica si in institutii. Ca urmare, Tineretul National Liberal anunta a va trece la reformarea clasei politice, fie si cu forta daca altfel nu se poate. ”Singurele valori (in politica – n.r.) in acest moment sunt transparenta, integritatea si onestitatea. Cei care nu pot sau nu vor sa inteleaga aceste lucruri vor trebui fortati sa faca un pas in spate, daca nu o vor face ei de buna voie”, a decretat liderul TNL Costel Alexe.

author avatar
Simona Badulescu
1.318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger