AcasăPoliticaCodruta Kovesi ii face bugetul lui Victor Ponta

Codruta Kovesi ii face bugetul lui Victor Ponta

In semn de ”omagiu” pentru bogata recolta de ”pesti mari” pescuiti din balta politica in 2014, guvernantii au vrut sa diminueze bugetul DNA in 2015. Nu au reusit.

”Pestii mari” din Guvern au mai pierdut o runda in fata Laurei Codruta Kovesi

Razbunarea a fost ucisa in fasa de sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, care a dat practic iama in guvernanti. Constatand, din proiectul de buget postat pe site-ul Ministerului de Finante, ca bugetul DNA va fi diminuat, Kovesi a contraatacat atat in scris cat si verbal, avertizand ca alocarea unei sume insuficiente va duce la blocarea activitatii institutiei. ”Nu o sa putem lucra la fel de eficient si exista riscul ca activitatea noastra sa fie blocata, nu o sa mai putem solutiona dosarele in care avem expertize dispuse, de exemplu. Noi in acest an am solicitat 25 de milioane de euro, buget minim pentru a putea functiona fara sa ne blocam activitatea”. Mai mult, sefa DNA le-a dat peste nas guvernantilor amintind de sutele de milioane de euro aduse bugetului de institutia condusa de ea. ”In anul 2013, procurorii din DNA au indisponibilizat bunuri si valori in valoare de 300 de milioane de euro. In acest an, pana in 30 noiembrie, aproximativ 200 de milioane de euro, deci raportat la aceste sume evident ca bugetul DNA nu este foarte mare”. Pusi la punct, guvernantii au revenit la ganduri mai bune, exprimate chiar de premier. ”Ca urmare a comunicatului DNA cu privire la alocarea bugetului institutiei pentru 2015, ministrul Darius Valcov a facut cateva precizari pe care le reiau aici: Bugetul Ministerului Public va creste in 2015, nu va scadea (!), iar solicitarile primite cu privire la bugetul DNA si DIICOT au fost primite, vor fi luate in calcul si se vor inregistra cresteri si la aceste institutii”, s-a grabit Victor Ponta sa posteze pe contul sau de Facebook o ”oferta de pace” adresata Codrutei Kovesi.

Tiberiu Nitu este cel care a atentat a buzunarul DNA

Stiind cu cine are de a face, sefa DNA nu s-a grabit sa anunte victoria, ci a asteptat sa discute cu ministrii de resort, Darius Valcov (Buget)si Robert Cazanciuc (Justitie), inainte de a confirma public ca lucrurile s-au rezolvat si DNA isi va primi cele 25 de milioane de euro cerute. Intrebata de unde a pornit toata povestea si cine a vrut sa diminueze bugetul DNA-ului, Kovesi a aratat spre Tiberiu Nitu – procurorul general al Romaniei, fara a-l nominaliza insa: ”Nu as putea sa va spun de unde a provenit neintelegerea, pentru ca la aceasta intalnire nu a participat nimeni din cadrul Ministerului Public (condus de Nitu – n.r.), insa domnul ministru mi-a precizat ca o propunere redusa pentru DNA i-a parvenit din partea conducerii Ministerului PublicDomnul ministru mi-a precizat ca o propunere redusa pentru DNA i-a parvenit din partea conducerii Ministerului Public”.

author avatar
Simona Badulescu
757 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger