AcasăPoliticaConcluziile intalnirii dintre Iohannis si reprezentantii FMI

Concluziile intalnirii dintre Iohannis si reprezentantii FMI

Dupa ce delegatia de experti ai Fondului Monetar International a parasit Palatul Cotroceni, la finele discutiilor cu seful statului, Presedintia a anuntat concluziile intrevederii, prin intermediul unui comunicat, in care sunt trecute, in mare, rezultatele intrevederii, in privinta celor doua mari teme avute pe agenda: un nou eventual acord cu caracter preventiv, precum si bugetul pe anul viitor.

Iar din acest document reiese faptul ca oficialii forului international ar avea anumite semne de intrebare in privinta modului in care Executivul a pus in practica reformele pe care si le-a asumat, cand vine vorba despre Programul de asistenta cu caracter preventiv. „Programul a expirat in septembrie 2015, fara o evaluare finala favorabila”, se arata in precizarea venita din directia Cotroceniului.

Nu in ultimul rand, in acelasi document se mentioneaza faptul ca „exista serioase rezerve ca Romania indeplineste conditiile necesare pentru a beneficia de un acord de tip Flexible Credit Line”.

De asemenea, oficialii au pus accent si pe faptul ca e necesar sa se recupereze intarzierile in materie de reforme structurale, indeosebi cand vine vorba despre eficienta intreprinderilor de stat, „o atentie deosebita fiind acordata sectoarelor energiei si transporturilor”.

In privinta bugetului pentru anul viitor, in cadrul discutiei s-a stabilit ca e nevoie sa se mentina o abordare abordare fiscal-bugetara prudenta, pentru a preintampina o serie de riscuri macroeconomice, respectiv, sa se pastreze sub control, ca masura pe termen scurt, deficitul bugetar.

sursa foto: presidency.ro

215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger