AcasăPoliticaConcurenta mare pentru un loc in programul de Internship la Palatul Victoria

Concurenta mare pentru un loc in programul de Internship la Palatul Victoria

In acest an, al patrulea in care se desfasoara, proiectul de Internship al Guvernului a facut cu ochiul unui numar semnificativ de tineri amatori de dobandi cat mai multe informatii din domeniul administratiei publice.

Cel putin asta reiese din anuntul facut,in prima parte a zilei, la deschiderea oficiala a editiei din acest an, cand premierul insusi mentionat ca au fost peste 30 de cereri/loc, ceea ce a impus o selectivitate pe masura, amintindu-va ca au fost 200 de locuri disponibile pentru acest program guvernamental. „A fost o selectie foarte dura, as spune, si aici as sublinia doua lucruri: in primul rand, interesul mare pentru acest stagiu in administratia publica centrala din Romania, interes mare din partea tinerilor, ceea ce e un lucru bun (…) inseamna chiar ca avem aici (…) oameni determinati, oameni cu un CV impresionant, veniti din circa 20 de universitati din Romania si circa 30 de universitati din afara Romaniei, deci oameni care ar trebui sa aduca, si asta speram, un suflu nou in Administratie pentru aceste doua luni”, a concluzionat Dacian Ciolos.

Premierul a avut si sfaturi pentru tinerii inscrisi in programul de stagiatura sustinut de Guver- si anume sa puna cat mai multe intrebari si sa-si lamureasca, astfel, curiozitatile in materie de administratie publica. „Cu siguranta veti avea de invatat, pentru ca aveti spirit de observatie, pentru ca stiti ce vreti. (…) Va indemn, deci, sa aveti un spirit critic si sa va pastrati libertatea specifica varstei (…) si detasarea si obiectivitatea in asa fel incat sa priviti lucrurile in administratiile in care o sa va faceti stagiul intr-un mod cat mai critic, constructiv si sa impartasiti observatiile pe care le aveti”, le-a mai recomandat Dacian Ciolos tinerilor inscrisi in acest program de formare.

sursa foto: facebook.com/internship.gov.ro/

84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger