AcasăPoliticaConducerea SRI va fi chemata la audieri, la comisia de control din...

Conducerea SRI va fi chemata la audieri, la comisia de control din Parlament

Declaratiile facute de Elena Udrea nu trec neobservate. Zilele urmatoare, in fata comisiei de control a activitatii SRI, din Parlament, va ajunge intreaga conducere a Serviciului Roman de Informatii, inclusiv directorul interimar Florian Coldea, care a preluat recent conducerea institutiei, dupa demisia lui George Maior.

Insa nu doar Coldea, al carui nume a fost mentionat de Udrea in interviul acordat Hotnews, va ajunge sa discute cu membrii comisiei de control din Parlament.  „Va fi toata conducerea chemata, si domnul Coldea si cei care pot da informatii relevante despre acest caz”, a precizat, sambata, liberalul Teodor Atanasiu, membru al acestei comisii.

Cand anume se va intruni aceasta comisie nu se stie exact deocamdata, insa acest lucru urmeaza sa se intample cat mai curand, dupa cum reiese din declaratiile liberalului. Nu in ultimul rand, Atanasiu a precizat ca forul de control din Parlament poate doar sa stabileasca daca s-a incalcat sau nu legea in ceea ce priveste activitatea SRI. „Noi, Comisia, nu o sa putem sa facem o cercetare penala asa cum ar putea sa faca Parchetul. Noi vom putea face, prin metodele noastre specifice, doar o verificare de încalcare a legalitatii în actul de desfasurare a activitatii SRI”, a punctat fostul ministru al Apararii.

Va amintim ca, vineri seara, in interviul respectiv, Udrea a dat de inteles, printre altele, ca Serviciul se implica in viata politica. Declaratiile au venit la o zi dupa ce Udrea, fost candidat la prezidentiale, a fost plasata sub control judiciar, dupa ce pe numele sau a fost inceputa urmarirea penala, pentru fals in declaratia de avere si spalare de bani.

221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger