AcasăPoliticaCongres Extraordinar al PNL si Conventie Nationala la PDL, inainte de congresul...

Congres Extraordinar al PNL si Conventie Nationala la PDL, inainte de congresul comun pentru fuziune

Klaus Iohannis

Zi importanta pentru cele doua formatiuni care urmeaza sa fuzioneze – PNL si PDL. In timp ce liberalii se intrunesc, sambata, intr-un Congres Extraordinar, democrat-liberalii condusi de Vasile Blaga se reunesc in cadrul Conventiei Nationale Extraordinare. Apoi va avea loc congresul comun, in vederea validarii noului partid de centru dreapta.

Klaus Iohannis

Dupa ce PNL si PDL vor lua in discutie chestiunile aflate pe ordinea de zi a celor doua intruniri ale forurilor de conducere, va avea loc congresul comun al celor doua partide, La Palatul Parlamentului, in cadrul caruia urmeaza sa fie aprobat textul protocolului aliantei electorale dintre cele doua formatiuni. Astfel, Alianta Crestin Liberala PNL-PDL urmeaza sa participe cu un candidat si un program electoral comun la prezidentialele din toamna acestui an. Acest candidat va fi desemnat in urma unor cercetari sociologice, si anuntat, cel mai probabil, pe 5 august, dupa cum a anuntat, zilele trecute, presedintele PNL, Klaus Iohannis.

Propunerea de candidat al Aliantei Crestin Liberale va fi validata in cadrul forurilor de conducere ale celor doua formatiuni, respectiv Biroul Permanent National al PDL si Delegatia permanenta a PNL. Liberalii il propun il lupta pentru Cotroceni pe Klaus Iohannis, in timp ce democrat-liberalii l-au desemnat pe Catalin Predoiu, fostul ministru al Justitiei.

112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger