AcasăPoliticaCorina Cretu, audiata in Parlament: Datoria mea va fi aceea de a...

Corina Cretu, audiata in Parlament: Datoria mea va fi aceea de a asigura relatii foarte bune cu toate statele UE

Corina Cretu, nominalizata pentru a prelua portofoliul Politicilor Regionale, a fost audiata de comisiile pentru afaceri europene din cadrul celor doua Camere ale Legislativului, care s-au reunit, luni, in acest scop.

Urmeaza ca, la inceputul lunii viitoare, europarlamentarul PSD sa fie audiat si in Parlamentul European. „Datoria mea ca si comisar european, daca voi trece de aceste audieri, va fi aceea de a asigura relatii foarte bune si un dialog constant cu toate statele membre UE, deci inclusiv cu Romania”, a declarata social-democrata, dupa discutiile cu membrii comisiilor parlamentare.

Cretu a precizat, totodata, ca, in opinia sa, rolul comisarilor europeni nu este sa sanctioneze statele membre, ci sa le ajute sa se atunga la un nivel echilibrat de dezvoltare pentru toate tarile din UE, respectiv cele mai putin dezvoltate sa fie ajutate, iar cele care au atins deja un nivel de prosperitate sa fie sprijinite sa-l mentina. „Dupa instalarea in functie, voi lua fiecare dosar de tara si impreuna cu serviciile de specialitate ale Comisiei  vom analiza in ce masura putem ajuta fiecare stat membru sa-si indeplineasca conditiile”, a concluzionat Cretu.

author avatar
Cristina Stefan
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger