AcasăPoliticaCritica lipsa de reactie in privinta inundatiilor: Nu presedinte, nu premier printre...

Critica lipsa de reactie in privinta inundatiilor: Nu presedinte, nu premier printre oamenii loviti de natura

Basescu, in urma cu sase ani, intr-o localitate bacauana afectata de inundatii (foto:b1.ro)

Unde sunt politicienii – in frunte cu presedintele, premierul sau membrii Cabinetului sau -, cand furtunile si inundatiile au afectat mai multe regiuni ale Romaniei? Asta se intreaba fostul sef al statului, in aceasta prima zi a saptamanii, una libera pentru bugetari, fiind inca minivacanta de Rusalii.

Basescu, in urma cu sase ani, intr-o localitate bacauana afectata de inundatii (foto:b1.ro)

In timp ce in mai multe zone din tara apele au acoperit curti, culturi agricole, drumuri si cai de acces, punand locuitorii in ipostaza fie de a pleca din case, fie de a incerca sa salveze ce se mai poate, de pe urma furiei naturii si in conditiile in care vestile de la meteorologi nu sunt deloc bune pentru un numar mare din judetele aflate in vestul tarii, actualii sefi de la Palatul Cotroceni si Victoria nu s-au grabit sa mearga sa vadacu ochii loc urmarile, deplange fostul nuamr 1 in stat. „Nu Presedinte, nu Premier, nu ministri, nu politicieni printre oamenii loviti de natura. Ei doar citesc si se considera informati, vazandu-si linistiti de weekend-ul prelungit„, noteaza Basescu pe Facebook. In momentul in care i s-a sugerat – prin intermediul unui comentariu la postarea cu pricina- sa mearga el insusi in zonele afectate, pentru a servi drept exemplu, fostul lider de la Coroceni a explicat urmatorul aspect: „Am fost foarte tentat sa merg prin localitatile afectate de inundatii, dar nefiind in functie nu-i puteam ajuta pe oamenii aflati in nevoie”.

Si, daca celor dintai mentionati nu le gaseste vreo scuza, fostul presedinte are o explicatie pentru posibila lipsa de initiativa din partea politicienilor: teama de procurorii anticoruptie. Cum asa? „De frica acuzatiilor DNA ca ar putea obtine foloase necuvenite in voturi,ceea ce le poate aduce inchisoare, politicienii nu au mai batut pe la portile patronilor pentru a strange ajutoare pentru cei aflati in necaz (…) Chiar daca aceste gesturi erau facute uneori demonstrativ, ele erau extrem de utile sinistratilor (…) Sau poate asteptam sa-i vedem pe procurori in cizme de cauciuc impartind apa si conserve in zonele sinistrate?”, conchide Traian Basescu, care mai subliniaza un aspect evident pentru toata lumea: oamenii afectati de furia naturii au mare nevoie de ajutor.

Trebuie, insa, precizat faptul ca in jurul pranzului s-a anuntat ca marti dimineata va avea loc, la Guvern, o sedinta, convocata de premier, in privinta situatiei zonelor afectate de inundatii.

author avatar
Cristina Stefan
262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger