AcasăPoliticaCSAT-ul, urmarit de FBI

CSAT-ul, urmarit de FBI

Anterior primei sedinte a CSAT condusa de actualul presedinte, Klaus Iohannis, directorul FBI, James Comey, s-a intalnit atat cu seful statului, cat si cu premierul Romaniei.

Inaintea primei sedinte CSAT prezidata de Klaus Iohannis, primii oameni in stat, plus sefii serviciilor secrete romanesti, s-au intalnit cu directorul FBI, James Comey

Prezent la Bucuresti, James Comey a discutat, separat, cu presedintele Klaus Iohannis si cu premierul Victor Ponta. De asemenea, seful FBI s-a intalnit, tot ieri, cu sefii serviciilor de informatii romanesti si cu vicepremierul Gabriel Oprea (care are atributii pe zona sigurantei). ”Sunt privilegiat sa ma aflu aici pentru a sarbatori unul dintre cele mai bune parteneriate pe care le are FBI-ul in intreaga lume”, a declarat directorul FBI, dupa intalnirea sa cu primii doi oameni din SRI, Eduard Hellvig si Florian Coldea. In context, James Comey a afirmat ca ”prioritatea de top” pentru FBI si SRI o reprezinta ”combaterea criminalitatii cibernetice”, iar ”o alta componenta importanta a colaborarii FBI-SRI” o constituie cooperarea in combaterea ”terorismului, a coruptiei si a criminalitatii organizata transnationala”.

James Comey

Proaspat instalat in fruntea SRI, Eduard Hellvig a confirmat la randul sau intentiile de dezvoltare a colaborarii dintre cele doua servicii de informatii, romanesc si american: ”Am evaluat stadiul cooperarii intre SRI si FBI, dar si directiile concrete de evolutie viitoare ale parteneriatului nostru. In cadrul parteneriatului bilateral SRI-FBI realizam un schimb intens de informatii si derulam operatiuni comune in mai multe domenii de interes prioritar”.

author avatar
Simona Badulescu
1.113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger