AcasăPoliticaCum a reactionat Oprea dupa respingerea contestatiei privind teza de doctorat

Cum a reactionat Oprea dupa respingerea contestatiei privind teza de doctorat

Dupa cum anuntase deja, inainte sa se afle faptul ca forul menit sa analizeze contestatia sa fata de un o prima decizie in privinta lucrarii sale de doctorat, suspectate de a fi fost plagiata, Gabriel Oprea e decis sa-si caute dreptatea in instanta.

Avand aceasta ultima cale de atacare a etichetei agatate tezei sale de doctorat, si, inainte de a ramane fara titlul de doctor, fostul vicepremier si, totodata, fostul ministru de Interne, a anuntat in aceasta dupa-amiaza ca va merge la tribunal cu aceasta poveste. Pentru ca, spune Oprea, vra sa se faca lumina in acest caz. „Am aflat din presa ca a fost respinsa contestatia pe care am depus-o la CNADTCU in legatura cu lucrarea de doctorat. Asa cum am mai spus, voi merge mai departe si ma voi adresa instantei pentru a face lumina in acest caz. Nu ma agat de niciun titlu academic, asa cum nu m-am agatat de nicio functie in toata cariera mea. Pur si simplu, vreau ca legea sa fie respectata nu doar de cetateni, ci si de institutii”, a precizat, intr-o postare ampla pe Facebok, fostul sef al MAI.

La nivel de nemultumiri, Oprea noteaza faptul ca e de parere ca in cazul sau „legea a fost aplicata retroactiv, ceea ce este neconstitutional”, avand in vedere ca, spune fostul viceremier, lucrarea in cauza „a fost evaluata nu dupa legea din 2000, cand am sustinut teza, ci dupa o lege intrata in vigoare la mai bine de 10 ani de la finalizarea studiilor doctorale”.

„Sunt tinta unui veritabil linsaj mediatic”

Mai mult, Gabriel Oprea acuza ca nu i s-a dat sansa sa-si spuna punctul de vedere in aceasta privinta: „Nu mi-a fost respectat dreptul la aparare si nu au fost respectate rigorile procedurale impuse de lege. Concret, nu am fost invitat sa-mi spun punctul de vedere in fata celor care au evaluat lucrarea, desi acest lucru este un drept firesc si o obligatie stabilita prin lege pentru CNATDCU.” Dar si ca lucrarea de doctorat „a fost ”evaluata” de oameni care fie nu au legatura cu domeniul juridic, fie nu sunt in masura sa se exprime pe astfel de probleme.”.

Nu in ultimul rand, la punctul sapte al analizei sale, Oprea acuza un „linsaj mediatic”, insistand ca unica sa raportare este cea la lege. „Este evident ca de aproape un an sunt tinta unui veritabil linsaj mediatic. Nu este normal, dar este unul din riscurile pe care ti le asumi cand intri in politica. Ceea ce nu pot accepta insa este ca institutiile sa lucreze dupa alte criterii decat cele legale. Nici articolele de ziar, nici simpatiile sau antipatiile unora, nici mizele politice nu justifica abdicarea de la lege. Daca am facut ceva ilegal, sa fiu sanctionat. Dar sa se dovedeasca mai intai ce articole am incalcat si din ce legi. Iar daca nu am incalcat nicio lege, atunci de ce sa fiu sanctionat?”, incheie fostul vicepremier mesajul sau.

118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger