AcasăPoliticaDacian Ciolos, despre Raed Arafat, pe fondul situatiei de la ISU Bucuresti:...

Dacian Ciolos, despre Raed Arafat, pe fondul situatiei de la ISU Bucuresti: Nu ma grabesc sa judec un om/ Nu exclud nicio masura

(foto: Facebook/Dacian Ciolos)

La o zi dupa ce Raed Arafat declara, intr-o conferinta, ca nu are de gand sa demisioneze, ca urmare a celor constatate la ISU Bucuresti, premierul a anuntat, seara trecuta, intr-o emsiune Tv, ca la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta e nevoie de o restructurare, adaugand ca, momentan, nu stie daca probleme sunt doar la nivelul ISU din Capitala – unde s-a dovedit ca exista, motiv pentru care s-a numit o noua conducere a organismului respectiv.

(foto: Facebook/Dacian Ciolos)

In contextul noilor informatii ajunse la urechile opiniei publice-  si, implicit, a autoritatilor- in privinta anchetei in privinta tragediei din „Colectiv”, menite sa ateste faptul ca macar cateva persoane din ISU Bucuresti ar fi trebuit sa stie de existenta clubului, in conditiile in care initial, respectiv la scurta vreme de la incendiul care a mistuit localul, se afirmase contrariul, intrebat, joi seara, intr-o emisiune la Realitatea Tv, daca e de parere ca secretarul de stat Arafat ar avea vreo vina in privinta situatiei de la ISU, seful Guvernului a precizat ca nu are de gand sa se pripeasca in a judeca o persoana.

Cu toate acestea, in functie de ceea ce se dovedeste, la capatul unor analize, Ciolos a lasat sa se inteleaga ca nu s-ar feri sa aplice sanctiuni.  In acest sens, premierul a amintit ca i-a cerut secretarului de stat – coordonator al Departamentului pentru Situatii de Urgenta – ca, in termen de o saptamana, sa vina cu o analiza in privinta modului de functionare a Inspectoratului, dar si cu propuneri de solutii de restructurare a ISU. „Vreau, inainte de a lua decizii, sa vad aceasta analiza. Eu pe domnul Arafat il cunosc de multa vreme, il cunosc din perioada in care (…) facea eforturi sa constituie aceasta structura de interventie rapida (SMURD-n.r). Lucram atunci la Comisia Europeana. (…) Eu nu ma grabesc inca sa judec un om, insa ma grabesc sa apreciez calitatea actiunii unei institutii si sa vedem care sunt masurile de luat. Nu exclud nicio masura, dar vreau sa iau deciziile rand pe rand, pe masura ce am toate informatiile”, a conchis seful Guvernului in emisiunea in care a fost prezent seara trecuta.

292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger