AcasăPoliticaDarius Valcov, rapus in razboiul Basescu - Ponta

Darius Valcov, rapus in razboiul Basescu – Ponta

Traian Basescu a amanat ceremonia depunerii juramantului de catre noul ministru al Bugetului, Darius Vilcov, acuzand absenta premierului Ponta de la eveniment.

Darius Valcov s-a dus de pomana la Cotroceni sa depuna juramantul de ministru

”Evita sa-si asume raspunderea”, a reclamat presedintele Basescu, explicand ca Vilcov ar putea avea probleme cu Justitia: ”Sunt o serie de fapte petrecute in timpul mandatului de primar (Darius Vilcov a fost primar al Slatinei – n.r.), care au fost sesizate de diferite organe ale statului catre parchete si am asteptat reactia primului-ministru, care stia de aceste probleme”. In context, Basescu insista ca premierul Ponta sa-si asume, inclusiv prin participarea la ceremonia depunerii juramantului, numirea lui Valcov. ”E o traditie a investirii, iar participarea premierului si a celorlalti ministri e un semn de solidaritate, cu radacini in Constitutie si nu am vrut sa renunt la aceasta simbolistica veche de 25 de ani.

Traian Băsescu a pus tirul pe Victor Ponta

Astept prezenta lui Ponta, care va insemna asumarea propunerii lui Darius Valcov. Nu e vorba ca Darius Valcov e urmarit penal, dar are diverse aspecte din mandatul de primar care au fost sesizate justitiei si nu se stie cand incepe si daca incepe urmarirea penala. Gestul lui Ponta mi s-a parut o fuga de raspundere, e un ministru care poate avea probleme”. In context, Basescu l-a acuzat pe Ponta ca ”ii lasa pe altii sa faca treburile murdare”, exemplificand cu absenta din tara a sefului Executivului in ”martea neagra” si cu adoptarea ordonantei referitoare la primari ”maine, cand (Ponta) va fi <<intamplator>> in Turcia”.

[poll id=”828″]

 

author avatar
Simona Badulescu
413 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger