AcasăPoliticaDe ce nu vor liberalii sa numeasca ministru la Justitie

De ce nu vor liberalii sa numeasca ministru la Justitie

Desi Mona Pivniceru va demisiona din Executiv pentru a merge la Curtea Constitutionala, liberalii nu dau semne ca ar dori sa desemneze un nou ministru la Justitie. Motivul: Crin Antonescu si gasca lui nu se impaca deloc cu ideea ca  un liberal ar fi cel care ar urma sa o instaleze pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA.

Mona Pivniceru a dat fotoliul de ministru pentru cel de judecator la Curtea Constitutionala

Premierul Victor Ponta va prelua temporar portofoliul Justitiei. Anuntul oficial a fost facut ieri, la scurt timp dupa ce Senatul a validat-o pe Mona Pivniceru pentru functia de judecator constitutional. ”Maine (miercuri – n.r), dupa sedinta de Guvern, doamna Pivniceru va renunta la calitatea de ministru pentru ca sa nu existe niciun fel de discutie, de incompatibilitate, de faptul ca urmeaza sa judece dupa aceea la Curte acte normative pe care le avizeaza”, a declarat  Ponta, evitand sa spuna ce solutia a ales  pentru minister. Ulterior, Guvernul a transmis ca, in urma unei discutii cu seful statului, premierul a decis sa preia interimatul.

Victor Ponta ar putea sa o propuna pe Laura Codruta Kovesi (foto jos) procuror-sef al DNA
Laura Codruta Kovesi

Potrivit unor surse din USL, miscarea vine pe fondul refuzului liberalilor de a nominaliza un nou ministru. ”Ideea ca un liberal de-al lor va trebui sa o propuna pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de sef al DNA ii irita la culme. Refuza sa accepte ca au pierdut  si ca aprecierea externa de care se bucura fostul procuror general este mai puternica decat vointa lor politica”, ne-au declarat sursele citate anterior.

De altfel, Crin Antonescu a confirmat public ca nu o doreste pe Kovesi in fruntea DNA. ”Nu privesc deloc cu simpatie o astfel de ipoteza, sper sa nu se dovedeasca plauzibila”, a conchis presedintele PNL.

Ponta despre remanierea lui Fenechiu : ”Azi nu. Nu stiu ce se intampla maine”

Dupa ce zvonul remanierii a tot circulat prin USL, premierul a tinut sa-i linisteasca pe colegii sai de cabinet, in special pe liberalul Relu Fenechiu, precizand ca nu are in vedere nicio schimbare la nivelul echipei guvernamentale.  Cel putin nu pe termen foarte scurt.  ”Nu am eu in vedere astazi niciun fel de remaniere, cu atat mai putin rocada sau orice altceva. (…) Nu am in vedere in acest moment, nu stiu ce se intampla maine sau poimaine”, a afirmat Victor Ponta.

[poll id=”478″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger