AcasăPoliticaDeputatul Florin Popescu a anuntat ca se suspenda din PMP si se...

Deputatul Florin Popescu a anuntat ca se suspenda din PMP si se retrage de pe lista pentru PE

Florin Popescu

Urmare a deciziei procurorilor, de a-l ancheta intr-un dosar penal in care este acuzat de fapte de coruptie, deputatul Florin Popescu, secretar general al PMP, a anuntat ca a decis sa isi suspende activitatea in cadrul Partidului Miscarea Populara si sa se retraga din cursa pentru un loc in Parlamentul European.

Florin Popescu

Popescu a anuntat, seara trecuta, ca a luat aceste hotarari pentru a nu afecta imaginea PMP in campania electorala pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Totodata, deputatul pentru care procurorii DNA au cerut, miercuri, aviz privind arestarea sa preventiva, a anuntat ca se pune la dispozitia justitiei. Si ca masura de a-si sista, temporar, activitatea in partidul in care s-a inscris odata ce a decis sa plece din PDL, formatiune al carei lider de filiala a fost, la Dambovita, este valabila pana se va clarifica situatia sa.

Mai mult, prin intermediul unui comunicat dat publicitatii la cateva ore dupa ce a aflat despre solicitarea DNA, Florin Popescu sustine ca, pe motiv ca faptele de care este acuzat s-au petrecut in urma cu aproape doi ani, cererea de arestare preventiva in cazul sau „nu este necesara”.

„Avand in vedere suspiciunile legate de persoana mea, am decis sa imi suspend activitatea in cadrul PMP pana la clarificarea situatiei aparute. Totodata, pentru a nu prejudicia imaginea partidului in campania electorala, am decis sa ma retrag si de pe lista de candidati ai PMP la alegerile europarlamentare. Asa cum am procedat si in alte situatii similare, ma pun si de aceasta data, fara niciun fel de rezerve, la dispozitia Justitiei si am incredere ca Justitia va analiza obiectiv si impartial faptele de care sunt acuzat. Fiind vorba despre fapte care s-au petrecut in urma cu doi ani, consider ca nu este necesara, in ceea ce ma priveste, cererea de arestare preventiva”, mentioneaza Popescu in comunicatul citat.

Popescu este acuzat ca si-ar fi folosit functia pentru a obtine foloase necuvenite, in campania electorala din 2012. Respectiv, sustin procurorii, „folosind influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a unui partid, i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012”.

Citeste si: DNA cere incuviintarea arestarii deputatului Florin Popescu

132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger