AcasăPoliticaDezinfectantii din spitale. Premierul Ciolos vorbeste despre "contracte cu dedicatie"

Dezinfectantii din spitale. Premierul Ciolos vorbeste despre „contracte cu dedicatie”

Primul-ministru a facut o data in plus referire la problema dezinfectantilor folositi in spitalele autohtone, de aceasta data aducand in discutie contracte „cu dedicatie”, dar si nevoia schimbarii legislatiei, astfel incat asemenea situatii sa nu mai apara.

Odata ce Vlad Voiculescu a depus juramantul, seful Guvernului a predat atributiile de interimar la sefia MS noului ministru al Sanatatii. In acest sens, a venit la sediul acestui minister, pentru a discuta cu succesorul lui Achimas Cadariu la conducerea institutiei.

La plecarea de la minister, Dacian Ciolos a facut referire si la scandalul dezinfectantilor din spitale, precizand ca au existat contracte ‘cu dedicatie’, si, totodata, ca unele caiete de sarcini ‘adaptate’ la nivelul unitatilor spitalicesti. „Am luat masuri pentru a evita contracte dedicate, asa cum a fost cazul pana acuma, si pentru aceasta vom veni cu norme de achizitii, cu caiete de sarcini standardizate”, a sustinut Ciolos, in privinta produselor biocide.

In momentul in care reporterii i-au cerut detalii in privinta informatiilor pe care le are in acest sens, Ciolos a dau urmatorul raspuns: „Atata timp cat au fost caiete de sarcini care erau adaptate la nivelul spitalului, cu anumite specificatii pe care numai o firma sau unele firme le puteau indeplini, evident ca e vorba de contracte cu dedicatie”. Totodata, premierul a precizat ca vrea sa se reglementeze cadrul legal, astfel incat astfel de lucruri sa nu mai fie posibile.

sursa foto: gov.ro

129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger