AcasăPoliticaDiaconescu il trimite pe Juncker in Mama Rusie de unul singur!

Diaconescu il trimite pe Juncker in Mama Rusie de unul singur!

Fost ministru de Externe al Romaniei, Cristian Diaconescu il pune la punct pe seful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, dupa ce acesta a cerut public ”resetarea” relatiei UE – Rusia.

Fostul ministru de externe roman a taxat dur ipocrizia liderilor europeni

Bun cunoscator, ca orice roman, al comportamentului ”fratiorilor” rusi, Cristian Diaconescu si-a iesit din pepeni cand l-a auzit pe Juncker propavaduind apropierea europenilor de rusi si departarea de SUA. ”Cand familia noastra europeana considera ca americanii trebuie indepartati, iar rusii adusi mai aproape, cetatenii romani incep sa isi faca rezerve de apa si alimente si verifica valabilitatea pasapoartelor, mai ales pentru copii. Asa ne-a invatat pe noi istoria sa luam ipocrizia in serios (…) Din pacate, domnule Junker, Romania a mai trecut, in istoria sa, prin situatii similare cand ni s-au mai <<resetat>>, din afara, relatiile cu URSS. Drept rezultat am pierdut teritorii, precum si dreptul la functionarea democratica pentru zeci de ani. De aceea, suntem mai atenti si mai senzitivi la astfel de idei”, i-a predat Diaconescu oficialului european, prin intermediul unei scrisori deschise, un curs rapid de istorie romano-rusa.

Cind vine vorba de interesele europenilor occidentali in relatia cu Rusia, pe seful Comisiei Europene il doare-n cot de Romania

Dupa evocarea trecutului, Diaconescu a revenit rapid la zilele noastre, mai exact la amenintarea fara echivoc proaspat livrata Romaniei de oficialul rus Mihail Ulianov), care ne-a somat ”sa renuntam la instalarea scuturilor antiracheta cat nu este prea tarziu”. Cum agresivitatea mesajului nu a zgariat urechile liderilor UE, Cristian Diaconescu l-a taxat tot pe Juncker: ”Pentru ca punem in aplicare o decizie a NATO, pe care ati votat-o si dvs. ca reprezentant al statului Luxemburg, privind instalarea scutului antiracheta, Romania a primit si continua sa primeasca amenintari directe din partea Moscovei. Am fi perfect de acord ca in procesul de resetare sa se includa si un semnal categoric, macar din partea Comisiei Europene, din care Federatia Rusa sa inteleaga ca nu poate ameninta un stat UE si NATO fara sa suporte consecinte”. La final, Diaconescu a vrut sa se asigure ca seful Comisiei Europene i-a inteles exact mesajul, motiv pentru care i-a comunicat transant: ”Inteleg ca v-ati suparat pe americani, dar noi nu! Asta este. Deosebit de o serie de state din UE, Romania nu-si poate permite astazi sa joace la mai multe capete. Este prea riscant pentru noi. Deci daca doriti sa resetati, pur si simplu faceti-o fara noi!”.

author avatar
Simona Badulescu
998 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger