AcasăPoliticaDNA da iama in oamenii presedintelui

DNA da iama in oamenii presedintelui

Fost ministru PDL bagat la apa de dosarul “Fundulea”

Convocat telefonic la DNA, vicepresedintele PMP, Florin Popescu, s-a trezit nu numai anchetat penal, dar si cu perspectiva de a-si pierde, in viitorul apropiat, libertatea.

Fost ministru PDL bagat la apa de dosarul “Fundulea”

Procurorii sustin ca Florin Popescu (fost lider al PDL Dambovita, in prezent deputat si vicepresedinte al PMP) a cerut administratorului unei firme zeci de mii de pui grill, in valoare de peste 400.000 de lei, care urmau sa fie impartiti cetatenilor din judetul Dambovita ”in scop electoral”, in timpul campaniei pentru alegerile locale din 2012. Incadrand fapta la infractiunea de ”folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, pentru sine sau pentru altul”, DNA cere Camerei Deputatilor incuviintarea de a-l aresta preventiv pe parlamentar. ”Sunt la dispozitia justitiei, daca am gresit sa platesc”, declara Popescu ieri, anterior intalnirii cu procurorii.

Dreapta damboviteana a mai ”cotizat” la DNA, tot ieri, si cu fostul ministru pedelist al Agriculturii, Stelian Fuia, impotriva caruia procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale, in dosarul ”Fundulea”. Concret, Fuia este acuzat ca, in calitate de director al Statiunii Fundulea, a permis scoaterea ilegala la licitatie a unor imobile aflate in patrimoniul statului – operatiune derulata in favoarea unei firme in care era asociata sora lui Fuia.

author avatar
Simona Badulescu
295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger