AcasăPoliticaDragnea a facut recensamantul oilor pesediste

Dragnea a facut recensamantul oilor pesediste

Victoria zdrobitoare repurtata de Liviu Dragnea, in calitate de unic candidat la presedintia PSD, a fost dublata si de o autentica surpriza: numarandu-si bob cu bob ”poporul pesedist”, sefii social-democratilor au constatat ca le lipsesc niste sute de mii de pesedisti!

Liviu Dragnea, castigatorul unui scrutin fara miza reala

Scrutinul in care social-democratii au fost pusi sa aleaga intre Liviu Dragnea si Dragnea Liviu, l-a lasat masca pana si pe Ion Iliescu, adeptul declarat al unei ”democratii originale”. ”Ceausescu incercase candva sa faca un fel de recensamant national. Ca toti sa voteze, de la oras si sat, pentru tovarasul Ceausescu”, nu a rezistat Iliescu ispitei de a compara prezentul pesedist cu realitatile peceriste din vremea tineretilor sale, cand la moda era slagarul ”Partidul, Ceausescu, Romania!”. Dupa scurtul moment de revolta, Ion Iliescu s-a repliat ca orice membru serios de partid si l-a votat, ieri, pe Liviu Dragnea. Sau pe Dragnea Liviu, pentru ca votul a fost secret. „E un om cu experienta organizatorica, are datele necesare pentru a asigura o conducere calificata”, a intors-o Iliescu ca la Ploiesti, desi de votat a votat in Bucuresti. In ceea ce-l priveste pe candidatul Dragnea, acesta nu a fost incercat de nicio emotie, pesedistii neputand sa voteze pe altul nici daca ar fi vrut. Ca proba de patriotism judetean, teleormaneanul Dragnea a pus stampila pe el insusi la Turnu Magurele, unde, modest, a declarat ca ”probabil” va fi declarat castigator (culmea ar fi fost sa candideze singur si sa ajunga pe locul doi …): ”Cred ca PSD are sansa sa fie primul partid care intelege ca cetatenii romani isi doresc sa se tina cont de parerile lor. Am votat cu speranta ca ziua de azi e un nou inceput pentru PSD. E o zi chiar importanta. PSD are sansa sa devina un partid modern de stanga. Am vrut sa fiu langa presedintele meu de organizatie si probabil la finalul zilei voi fi ales presedinte PSD, sper”.

Ponta plimba roata

Incetarea interimatului la sefia partidului in care el taia si spanzura dupa bunul plac pana nu demult l-a facut pe Victor Ponta sa-si recunoasca infrangerea: ”Dupa aproape 6 ani la varful PSD, este timpul pentru un nou inceput si in partid”. Asta dupa ce, la instalarea lui Liviu Dragnea in locul sau, ca presedinte interimar, Ponta tinuse sa-l avertizeze pe succesorul sau ca roata se invarte intotdeauna. ”Succesul nu e niciodata permanent. Nici infrangerea nu e fatala”, puncta Ponta atunci citandu-l (cu ghilimele regulamentare!) pe Winston Churchill. Dupa ce a recunoascut ca a fost dat la o parte, Ponta nu a rezistat sa nu arunce o sageata otravita catre cel care i-a luat locul. ”Sunt convins ca, la anul, PSD va putea obtine o performanta cel putin la fel de buna ca cea din alegerile locale, parlamentare sau europene”, si-a incheiat Victor Ponta mesajul prin care a  salutat ieri, pe Facebook, inscaunarea oficiala a lui Liviu Dragnea. Convingere ipocrita din start, din moment ce este evident ca PSD-ul condus de Dragnea nu va putea nici macar sa se apropie de scorul urias obtinut de USL-ul condus de Ponta la pomenitele alegeri locale si parlamentare (cele din 2012 – n.r.).

[poll id=”1108″]

author avatar
National
510 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger